Buradasın
Servis şekillerine göre restoranlar nasıl sınıflandırılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Restoranlar, servis şekillerine göre altı ana kategoriye ayrılır:
- Alakart Restoranlar: Müşteri siparişi bir garson tarafından alınıp, şefe iletilerek hazırlanır ve her bir müşterinin siparişi bireysel olarak sunulur 3.
- Fastfood Restoranlar: Müşteri siparişi bir bankoda verir, ödemeyi yaptıktan sonra siparişini tepsi ile kendisi alır 3.
- Açık Büfe Restoranlar: Müşteri, sunulan çok çeşitli yiyecekler içerisinden istediğini sınırsız olarak alabilir 3.
- Self-Servis Restoranlar: Müşteri, hazırlanan yemeklerden istediğini kendisi alır ve masasına döner 3.
- Etnik Restoranlar: Belirli bir bölgeye veya yöreye ait yemeklerin servisini yapar 3.
- French Servis: Yemeğin ön hazırlığı mutfakta yapıldıktan sonra, son dokunuşları müşterinin yanında yapılır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: