Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Servis çeşitleri genel olarak yedi ana kategoriye ayrılır:
- Açık Büfe Servisi: Müşterilerin kendi tercihlerine göre yiyecek ve içecekleri alarak tabaklarına koydukları bir hizmet şeklidir 14.
- İngiliz Servisi: Yemeklerin önceden hazırlanmış tabaklarla masaya getirildiği ve garsonların yemeği kesip tabağa koyarak sunduğu bir servis türüdür 13.
- Fransız Servisi: Yemeklerin büyük tabaklar veya tepsiler üzerinde masaya getirildiği ve müşterinin önünde kesilip sunulduğu bir hizmet şeklidir 13.
- Amerikan Servisi: Porsiyonlanmış yemeklerin doğrudan müşterinin tabağına yerleştirildiği ve masaya getirildiği bir servis yöntemidir 13.
- Rus Servisi: Sıcak yemeklerin garsonlar tarafından orkestra eşliğinde getirildiği, yemeklerin dekoratif bir şekilde masaya yerleştirildiği bir servis türüdür 13.
- Fast Food Servis (Self Servis): Müşterilerin siparişlerini bir menüden seçerek kendi servislerini yaptıkları bir sistemdir 14.
- Gueridon Servisi: Yemeklerin masaya getirilen özel bir servis arabasında hazırlandığı ve sunulduğu bir yöntemdir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: