Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Gastronomi dünyasında yaygın olarak kullanılan servis çeşitleri şunlardır:
- Açık Büfe Servisi (Buffet Service) 12. Misafirlerin kendi tercihlerine göre yiyecek ve içecekleri alarak tabaklarına servis ettiği bir hizmet şeklidir 12.
- İngiliz Servisi 123. Yemeklerin önceden hazırlanmış tabaklarla masaya getirildiği ve garsonların yemeği kesip tabağa koyarak sunduğu bir servis şeklidir 12.
- Fransız Servisi 123. Yiyeceklerin masada, müşterilerin gözü önünde hazırlandığı ve servis edildiği bir özel servis türüdür 25.
- Amerikan Servisi 123. Önceden porsiyonlanmış yemeklerin doğrudan müşterinin tabağına yerleştirildiği ve masaya getirildiği bir servis şeklidir 12.
- Rus Servisi 123. Yemeklerin sıralı olarak masaya getirilip, garsonlar tarafından servis edilmesi sürecini ifade eder 2.
- Fast Food Servis (Self Servis) 125. Müşterilerin kendi yiyecek ve içeceklerini kendileri tepsilerine alarak masalarına geçtikleri bir servis türüdür 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: