Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şerbetin şekerlenmemesi için kaynama süresi 20 dakikayı aşmamalıdır 5.
Baklava şerbeti, şeker ve su homojen şekilde karıştıktan sonra orta ateşte pişirilir 2. Şeker eridikten sonra karıştırmaya gerek yoktur, kaynamaya başladığında ocak en kısık ayara alınır ve 15-20 dakika kaynamaya bırakılır 2.
Şerbetin şekerlenip şekerlenmediğini anlamak için bir kaşıkla şerbeti biraz yukarıdan tekrar tencereye dökmek gerekir 4. Eğer dökülen şerbet ip gibi çizgi halinde dökülüyorsa olmuş demektir 4. Damla damla dökülüyorsa birkaç dakika daha kaynatılmalıdır 4.
Şerbetin şekerlenmesini önlemek için şeker ve su iyice karıştırılmalı, kaynama noktasına ulaşmadan önce şekerin tamamen çözünmüş olduğundan emin olunmalıdır 3. Ayrıca, kristalleşmeyi engellemek ve şerbetin kıvamını stabilize etmek için bir miktar limon suyu gibi asidik bir bileşen eklenmesi önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: