Buradasın
Şenliklerde hangi yemekler yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şenliklerde yapılan yemekler, genellikle çeşitli ve gösterişli olur 4. İşte bazı örnekler:
- Osmanlı mutfağında: Hacca uğurlama, hacı karşılama, askere uğurlama gibi etkinliklerde terbiyeli çorba, kuzu kebabı, tandır kebabı, kızartılmış tavuk, enginar yahnisi, yaprak sarması, patlıcan dolması gibi yemekler ikram edilirdi 4.
- Modern şenliklerde: Hindi dolması, fırında kuzu tandır, sebzeli lazanya gibi ana yemekler; nar ve roka salatası, yoğurtlu sebze salatası gibi salatalar; trileçe, ayva tatlısı, çikolatalı fondü gibi tatlılar yapılabilir 5.
Ayrıca, yerel ve bölgesel yemekler de şenlik sofralarında yer alabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: