Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Selanik tatlısının püf noktaları şunlardır:
- Şerbet ve tatlı sıcaklığı: Şerbet önceden hazırlanıp soğutulmalı, tatlı sıcak, şerbet ise ılık olmalıdır 15.
- Fırın kontrolü: Fırında kontrollü pişirme yapılmalı, tatlının fazla kızarmamasına dikkat edilmelidir 15.
- Hamur kıvamı: Hamur yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvamda olmalıdır 5. Hamur çok sertse, az miktarda süt eklenerek yumuşatılabilir 2.
- Tepsi seçimi: Tatlının daha iyi şerbeti çekmesi için daha küçük ve derin bir tepsi kullanılması önerilir 2.
- Dinlendirme: Tatlının şerbeti iyice çekmesi için birkaç saat dinlendirilmesi tavsiye edilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: