Selanik Politiko Tatlısı Tarifi: Malzemeler: - 500 gr irmik - 1 çay kaşığı mahlep - 1 paket vanilin - 1 su bardağı şeker - 1,5 su bardağı süt - Karbonat (ayrı bir kapta sütle karıştırılacak) Şerbeti İçin: - 1 su bardağı şeker - 2,5 su bardağı su - 1 çubuk tarçın - 2 tane karanfil Muhallebi İçin: - 1 litre süt - 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker - 3 yemek kaşığı un - 3 yemek kaşığı mısır nişastası - 3 yemek kaşığı tereyağı - 1 paket vanilin Yapılışı: 1. İrmiği, mahlebi, vanilini, şekeri ve sütü bir kapta iyice karıştırın. 2. Ayrı bir kapta süt ile karbonatı homojen bir kıvama gelene kadar çırpın ve karışıma ekleyin. 3. Karışımı borcama dökün ve önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika, altın rengini alana kadar pişirin. 4. Şeker, su, tarçın çubuğu ve karanfilleri bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın. 5. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. 6. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuyan şerbeti dökün ve tatlının şerbeti çekmesi için birkaç dakika bekleyin. 7. Sütü, şekeri, unu ve mısır nişastasını bir tencerede karıştırarak orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. 8. Kıvam aldıktan sonra tereyağını ve vanilini ekleyip karıştırarak tereyağını eritin ve ocaktan alın. 9. Şerbetini çeken irmik tatlısının üzerine muhallebiyi dökün ve dilediğiniz şekilde süsleyin. Afiyet olsun!