Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 5 büyük boy olgun muz 2;
- 1 yemek kaşığı keçiboynuzu özü 2;
- 250 gr süzme peynir 2;
- 5 yemek kaşığı dolusu süzme yoğurt 2;
- 4 adet yumurta 2;
- 1 limonun suyu 2;
- 1 çay kaşığı karbonat 2;
- 1 yemek kaşığı karabuğday unu (isteğe göre tam buğday unu da kullanılabilir) 2.
Hazırlanışı:
- Fırını 200 dereceye ayarlayın ve tepsiye su doldurun 2.
- Süzme peyniri tuzundan arınması için 15-20 dakika suda bekletin 2.
- Muzu ezip keçiboynuzu özüyle karıştırın 2. Süzme peyniri de ekleyip eşit şekilde dağılana kadar çırpın 2. Süzme yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin 2.
- Teker teker çırpmaya devam ederek yumurtaları ekleyin 2. Limon suyunu da ilave edin 2.
- En son unu da ekleyip güzelce karışıma yedirin 2.
- Kelepçeli bir cheesecake kalıbını güzelce yağlayın 2. Harcı kalıba aktarın 2.
- Fırında ısınan suyun üzerine tel ile beraber cheesecaki koyup 1 saat pişirin 2.
- Minimum 8 saat (1 gece), tercihen 1 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerine donmuş orman meyveleri koyarak çay ile beraber servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: