Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şekerlenen balı düzeltmek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Sıcak su yöntemi 134. Şekerlenen bal, cam bir kavanoza konur ve kavanoza sıcak su dolu bir tencereye oturtulur 4. Balın içindeki kristaller eriyene kadar kavanoz ara sıra karıştırılarak ısıtılır 4. Ancak bu yöntemde balın aşırı ısınması, balın doğal özelliklerinin bozulmasına neden olabilir 4. Balı asla kaynatmamak gerekir 4.
- Güneş ışığı yöntemi 4. Bu yöntem hızlı değildir ancak oldukça sağlıklıdır 4. Balı güneşli bir pencereye veya sıcak bir günde dışarı koyarak güneşten gelen ısının balı ısıtması ve kristalleri yavaş yavaş eritmesi sağlanır 4.
- Mikrodalga 4. Balı mikrodalgada düşük ayarda 20 ila 30 saniye ısıtıp her 10 saniyede bir karıştırarak balın düzeltilmesi sağlanabilir 4. Balı aşırı ısıtmaktan kaçınmak gerekir çünkü bu, balın lezzetini ve besin değerini kaybetmesine neden olabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: