Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şekerin ham maddesi olan şeker pancarının tercih edilmesinin bazı nedenleri:
- Yüksek şeker içeriği: Şeker pancarı, kök ve gövdesinde %12 ila %20 oranında şeker içerir 14.
- Doğal ve saf yapı: Şeker pancarı, sakkaroz adı verilen ve meyve-sebzelerde bulunan en saf şeker formuna sahiptir; hiçbir koruyucu veya katkı maddesi içermez 13.
- Kolay erişilebilirlik: Şeker pancarı, Türkiye'de kıyı şeritleri hariç hemen hemen her bölgede yetiştirilebilir ve bu da onu erişilebilir bir ham madde yapar 12.
- Ekonomik ve stratejik önem: Şeker pancarı tarımı, tarım sektöründe iş sahası yaratır, makinalaşmayı ve diğer teknik gelişmeleri teşvik eder 2. Ayrıca, ülkenin dışa bağımlılığını azaltarak döviz tasarrufu sağlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: