• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Şehriye çorba piştiğini nasıl anlarız?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Çorba

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A steaming pot of golden şehriye çorbas on a stovetop, with soft noodles floating in the broth and a light foam forming on the surface, while a hand tests the tenderness of the noodles with a wooden spoon.
    Şehriye çorbasının pişip pişmediğini anlamak için şehriyelerin yumuşayıp yumuşamadığına bakmak gerekir 34. İdeal kıvam, şehriyelerin yumuşak ancak hala hafifçe sert olmasıdır 2.
    Ayrıca, çorbanın köpük oluşturup oluşturmadığına da dikkat edilebilir; köpük oluşuyorsa çorba yeterince sıcak demektir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. drinkfood.biz
        1
      2. gurmedunyasi.com.tr
        2
      3. lezzet.com.tr
        3
      4. seflersofrasi.com
        4
      5. ye-mek.net
        5
    • Şehriyeli çorba nasıl daha lezzetli hale getirilir?

    • Şehriye çorbası için hangi malzemeler gereklidir?

    • Köpük oluşumu çorba sıcaklığını nasıl etkiler?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    A steaming bowl of golden şehriye çorbas with tender noodles, garnished with fresh parsley, resting on a rustic wooden table in a cozy Turkish kitchen.

    Şehriye çorbasının altını ne zaman kapatmalıyız?

    Şehriye çorbasının altını şehriyeler yumuşadığında kapatmalısınız. Şehriye çabuk pişen bir malzeme olduğu için çorbayı 10-12 dakikadan fazla kaynatmamalısınız.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Çorba
    5 kaynak

    Şehriyeli çorbanın kıvamı nasıl olmalı?

    Şehriyeli çorbanın kıvamı, ne çok sulu ne de çok koyu olmalıdır. Çorbanın kıvamı koyu olursa, üzerine sıcak su dökülerek açılabilir. Şehriyeli yoğurt çorbası için, 1 orta porsiyonun 252 kalori olduğu belirtilmiştir. En doğru kıvamı bulmak için, kullanılan malzemelere ve kişisel tercihlere göre ayarlama yapılması önerilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • SuluYemekler
    5 kaynak
    A steaming pot of golden şehriye çorbası on a stovetop, with soft noodles and aromatic broth, surrounded by fresh parsley and a wooden spoon resting nearby.

    Şehriye çorbası kaç dakika kaynatılır?

    Şehriye çorbası, şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatılır. Kaynama sonrası, çorba kısık ateşte pişirilir. Pişirme süresi, kullanılan şehriye türüne ve çorbanın kıvamına göre değişiklik gösterebilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Çorba
    5 kaynak
    A steaming pot of golden şehriye çorbası on a stovetop, with a hand sprinkling salt into the broth just before boiling, surrounded by fresh green lentils and fine noodles.

    Şehriye çorbasina ne zaman tuz atılır?

    Şehriye çorbasına tuz, yeşil mercimek ve şehriye tencereye konulduktan sonra, kaynamaya başlamadan önce atılır.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Çorbalar
    5 kaynak
    A warm, golden bowl of *arpa şehriye çorbası* steams on a rustic wooden table, with toasted barley-shaped pasta floating in rich broth, surrounded by fresh parsley, a spoon resting beside it, and a cozy Turkish kitchen backdrop with copper pots.

    Arpa şehriye çorbasının püf noktası nedir?

    Arpa şehriye çorbasının püf noktaları şunlardır: Şehriye türünü doğru seçmek. Et veya tavuk suyu kullanmak. Şehriyeleri kavurmak. Şehriyeleri önceden suda bekletmek. Tuz ilavesi. Kıvam kontrolü.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • SuluYemekler
    • Corba
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"51pc0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fsehriye-corba-pistigini-nasil-anlariz-3841587301%3Flr%3D213%26ncrnd%3D7846","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"5080160181756826796","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1756826917102009-2941617457090327324-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-260-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"51pcw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"51pc1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"51pcw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"51pc2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Şehriye çorbasının pişip pişmediğini anlamak için **şehriyelerin yumuşayıp yumuşamadığına** bakmak gerekir [```3```](https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/corbalar/corba-tarifleri/sehriye-corbasi)[```4```](https://seflersofrasi.com/sehriye-corbasi-lezzetli-kolay-tarif/). İdeal kıvam, şehriyelerin yumuşak ancak hala hafifçe sert olmasıdır [```2```](https://gurmedunyasi.com.tr/sehriye-corbasi-tarifi/).\n\nAyrıca, çorbanın **köpük oluşturup oluşturmadığına** da dikkat edilebilir; köpük oluşuyorsa çorba yeterince sıcak demektir [```1```](https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/campbell-soup-recipes/1017046393.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/campbell-soup-recipes/1017046393.html","title":"Campbells tavuk şehriye çorbasının yeterince piştiğini nasıl...","shownUrl":"https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/campbell-soup-recipes/1017046393.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://gurmedunyasi.com.tr/sehriye-corbasi-tarifi/","title":"Gurme Mutfağından Lezzetler - Şehriye Çorbası Tarifi","shownUrl":"https://gurmedunyasi.com.tr/sehriye-corbasi-tarifi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/corbalar/corba-tarifleri/sehriye-corbasi","title":"Şehriye Çorbası Tarifi: Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır? | Lezzet","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/corbalar/corba-tarifleri/sehriye-corbasi","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://seflersofrasi.com/sehriye-corbasi-lezzetli-kolay-tarif/","title":"Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır ? Ev Usulü Tarif... - Şefler Sofrası","shownUrl":"https://seflersofrasi.com/sehriye-corbasi-lezzetli-kolay-tarif/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://ye-mek.net/tarif/sehriye-corbasi","title":"Şehriye Çorbası Tarifi (Resimli Anlatım) | Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://ye-mek.net/tarif/sehriye-corbasi","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Şehriye çorba piştiğini nasıl anlarız?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/corba","text":"Çorba"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Şehriyeli çorba nasıl daha lezzetli hale getirilir?","url":"/search?text=%C5%9Eehriyeli+%C3%A7orba+nas%C4%B1l+daha+lezzetli+hale+getirilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Şehriye çorbası için hangi malzemeler gereklidir?","url":"/search?text=%C5%9Eehriye+%C3%A7orbas%C4%B1+i%C3%A7in+gerekli+malzemeler&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Köpük oluşumu çorba sıcaklığını nasıl etkiler?","url":"/search?text=%C3%87orba+k%C3%B6p%C3%BC%C4%9F%C3%BC+s%C4%B1cakl%C4%B1%C4%9F%C4%B1+nas%C4%B1l+etkiler%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=%C5%9Eehriye+%C3%A7orba+pi%C5%9Fti%C4%9Fini+nas%C4%B1l+anlar%C4%B1z%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A steaming pot of golden şehriye çorbas on a stovetop, with soft noodles floating in the broth and a light foam forming on the surface, while a hand tests the tenderness of the noodles with a wooden spoon.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-GwfBZUr8vWuA9FVr0RNO/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"5080160181756826796","reqid":"1756826917102009-2941617457090327324-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-260-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1756826917102009-2941617457090327324-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-260-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"51pcw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"51pc3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/sehriye-corbasinin-yapimi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/kiymali-tel-sehriye-corbasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/et-sulu-terbiyeli-sehriye-corbasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yemektekeyifvar.com/corbalar/arpa-sehriye-corbasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaktarifleri.com.tr/sehriye-corbasi-tarifi/?size=16&stub=1"],"header":"Şehriye çorbasının altını ne zaman kapatmalıyız?","teaser":"Şehriye çorbasının altını şehriyeler yumuşadığında kapatmalısınız. Şehriye çabuk pişen bir malzeme olduğu için çorbayı 10-12 dakikadan fazla kaynatmamalısınız.","href":"/yacevap/c/yemek/q/sehriye-corbasinin-altini-ne-zaman-kapatmaliyiz-3732647085","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/corba","text":"Çorba"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming bowl of golden şehriye çorbas with tender noodles, garnished with fresh parsley, resting on a rustic wooden table in a cozy Turkish kitchen.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-HdokTVwaXAUvpdlaZnRf/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/arpa-sehriyeli-ve-mercimekli-soguk-corba?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sehriye.gen.tr/sehriyeli-corba-tarifi-nasil-hazirlanir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/kavrulmus-sehriyeli-yogurt-corbasi/21682?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/sehriyeli-domates-corbasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kevserinmutfagi.com/sehriyeli-kirmizi-mercimek-corbasi-tarifi.html?size=16&stub=1"],"header":"Şehriyeli çorbanın kıvamı nasıl olmalı?","teaser":"Şehriyeli çorbanın kıvamı, ne çok sulu ne de çok koyu olmalıdır. Çorbanın kıvamı koyu olursa, üzerine sıcak su dökülerek açılabilir. Şehriyeli yoğurt çorbası için, 1 orta porsiyonun 252 kalori olduğu belirtilmiştir. En doğru kıvamı bulmak için, kullanılan malzemelere ve kişisel tercihlere göre ayarlama yapılması önerilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/sehriyeli-corbanin-kivami-nasil-olmali-3281240232","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/suluyemekler","text":"SuluYemekler"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://torku.com.tr/sehriye-corbasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/arpa-sehriye-corba?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.misssgibi.com/kofteli-arpa-sehriye-corbasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/corbalar/corba-tarifleri/sehriye-corbasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/yemek-tarifleri/corbalar/sehriye-corbasi-tarifi-sehriye-corbasi-nasil-yapilir-1635152868?size=16&stub=1"],"header":"Şehriye çorbası kaç dakika kaynatılır?","teaser":"Şehriye çorbası, şehriyeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika kaynatılır. Kaynama sonrası, çorba kısık ateşte pişirilir. Pişirme süresi, kullanılan şehriye türüne ve çorbanın kıvamına göre değişiklik gösterebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/sehriye-corbasi-kac-dakika-kaynatilir-1316007215","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/corba","text":"Çorba"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming pot of golden şehriye çorbası on a stovetop, with soft noodles and aromatic broth, surrounded by fresh parsley and a wooden spoon resting nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-6q8mjaN7IR5pxJb0hhNR/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikibooks.org/wiki/Yemek:%C5%9Eehriye_%C3%87orbas%C4%B1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nepisirsem.com/tarifler/sehriye-corbasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nazlim.net/yemek-tarifleri/sehriye-corbasi-tarifi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://esenler.bel.tr/esenler-kadin/yemek-tarifleri/sehriye-corbasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kolaylezzet.com/kolay-yemek-tarifleri/corbalar/45-terbiyeli-sehriyeli-tavuk-corbasi?size=16&stub=1"],"header":"Şehriye çorbasina ne zaman tuz atılır?","teaser":"Şehriye çorbasına tuz, yeşil mercimek ve şehriye tencereye konulduktan sonra, kaynamaya başlamadan önce atılır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/sehriye-corbasina-ne-zaman-tuz-atilir-4270440078","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/corbalar","text":"Çorbalar"}],"imageThumbProps":{"alt":"A steaming pot of golden şehriye çorbası on a stovetop, with a hand sprinkling salt into the broth just before boiling, surrounded by fresh green lentils and fine noodles.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-UKdK8bKSzhiKe7Qxw2bB/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://mutfaksirlari.com/arpa-sehriye-corbasi-soganli.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sehriye-corbasi-nasil-yapilir-sehriye-corbasi-tarifinin-malzemeleri-neler-652432h.htm?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://turkdiliveedebiyati.com/arpa-sehriye-corbasi-tarifi-arpa/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sehriye.gen.tr/arpa-sehriye-corbasi-nasil-yapilir-puf-noktalari-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://vitaminrehberi.com/pratik-tarifler/lezzetli-bir-klasik-arpa-sehriye-corbasi/?size=16&stub=1"],"header":"Arpa şehriye çorbasının püf noktası nedir?","teaser":"Arpa şehriye çorbasının püf noktaları şunlardır: Şehriye türünü doğru seçmek. Et veya tavuk suyu kullanmak. Şehriyeleri kavurmak. Şehriyeleri önceden suda bekletmek. Tuz ilavesi. Kıvam kontrolü.","href":"/yacevap/c/yemek/q/arpa-sehriye-corbasinin-puf-noktasi-nedir-3465767092","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/suluyemekler","text":"SuluYemekler"},{"href":"/yacevap/t/corba","text":"Corba"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm, golden bowl of *arpa şehriye çorbası* steams on a rustic wooden table, with toasted barley-shaped pasta floating in rich broth, surrounded by fresh parsley, a spoon resting beside it, and a cozy Turkish kitchen backdrop with copper pots.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-c92qxgDEweDlw3fr3zAL/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"51pcw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"51pc4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"51pcw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"51pc5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"51pcw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}