Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şehrazat Tatlısı Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- Alt taban için: 3/4 su bardağı galeta unu, 3/4 çay bardağı toz şeker, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı Hindistan cevizi, 1 paket kabartma tozu 13.
- Alt kreması için: 1 litre süt, 4 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 100 gr krema, 1 paket vanilya 13.
- Şerbeti için: 2,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker 13.
- Üzeri için: Toz antep fıstığı 13.
Yapılış Aşamaları:
- Şeker ve yumurtayı bir kaba alıp köpük olana kadar çırpın, üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştırın 13.
- Taban için gereken diğer malzemeleri ekleyerek spatula ile karıştırın 13.
- Karışımı cam kaselere paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin 13.
- Su ve şekeri bir tencereye alarak şerbeti hazırlayın, 15 dakika kısık ateşte pişen şerbeti ocaktan alın 13.
- Tabanı fırından çıkardıktan sonra, 5 dakika bekleyip sıcak şerbeti üzerine dökün 13.
- Kremayı hazırlamak için, vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırın 13.
- Kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın, krema oda sıcaklığına geldiğinde tatlının üzerine dökün ve güzelce yayın 13.
- Tatlıları buzdolabında 1 gece dinlendirin, ertesi gün toz antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: