Şehrazat Tatlısı Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - Alt taban için: 3/4 su bardağı galeta unu, 3/4 çay bardağı toz şeker, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı Hindistan cevizi, 1 paket kabartma tozu. - Alt kreması için: 1 litre süt, 4 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 100 gr krema, 1 paket vanilya. - Şerbeti için: 2,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker. - Üzeri için: Toz antep fıstığı. Yapılış Aşamaları: 1. Şeker ve yumurtayı bir kaba alıp köpük olana kadar çırpın, üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştırın. 2. Taban için gereken diğer malzemeleri ekleyerek spatula ile karıştırın. 3. Karışımı cam kaselere paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin. 4. Su ve şekeri bir tencereye alarak şerbeti hazırlayın, 15 dakika kısık ateşte pişen şerbeti ocaktan alın. 5. Tabanı fırından çıkardıktan sonra, 5 dakika bekleyip sıcak şerbeti üzerine dökün. 6. Kremayı hazırlamak için, vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırın. 7. Kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın, krema oda sıcaklığına geldiğinde tatlının üzerine dökün ve güzelce yayın. 8. Tatlıları buzdolabında 1 gece dinlendirin, ertesi gün toz antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz.