• Buradasın

    Şehrazat tatlısı içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şehrazat tatlısı içinde şu malzemeler bulunur:
    Alt taban için:
    • 3/4 su bardağı galeta unu 13;
    • 3/4 çay bardağı toz şeker 13;
    • 2 adet yumurta 13;
    • 1 çay bardağı Hindistan cevizi 13;
    • 1 paket kabartma tozu 13.
    Alt kreması için:
    • 1 litre süt 13;
    • 4 yemek kaşığı toz şeker 13;
    • 2 yemek kaşığı mısır nişastası 1;
    • 100 gr krema 1;
    • 1 paket vanilya 13.
    Şerbeti için:
    • 2,5 su bardağı su 13;
    • 1,5 su bardağı şeker 13.
    Üzeri için:
    • Toz antep fıstığı 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İran'ın en meşhur tatlısı nedir?

    İran'ın en meşhur tatlılarından biri gaz olarak adlandırılan tatlıdır. Ayrıca baklava, helva ve sütlaç da İran mutfağının diğer popüler tatlıları arasındadır.

    Şehrazatın kreması nasıl yapılır?

    Şehrazat tatlısının kreması için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 litre süt; - 4 yemek kaşığı toz şeker; - 2 yemek kaşığı mısır nişastası; - 100 gr krema; - 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alın. 2. Kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. 3. Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. 4. Krema oda sıcaklığına geldiğinde tatlının üzerine dökün ve güzelce yayın. Tatlıları buzdolabında 1 gece dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

    Şehrazat tatlısı nasıl yapılır?

    Şehrazat Tatlısı Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - Alt taban için: 3/4 su bardağı galeta unu, 3/4 çay bardağı toz şeker, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı Hindistan cevizi, 1 paket kabartma tozu. - Alt kreması için: 1 litre süt, 4 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı mısır nişastası, 100 gr krema, 1 paket vanilya. - Şerbeti için: 2,5 su bardağı su, 1,5 su bardağı şeker. - Üzeri için: Toz antep fıstığı. Yapılış Aşamaları: 1. Şeker ve yumurtayı bir kaba alıp köpük olana kadar çırpın, üzerine sıvı yağ ekleyerek karıştırın. 2. Taban için gereken diğer malzemeleri ekleyerek spatula ile karıştırın. 3. Karışımı cam kaselere paylaştırın ve önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirin. 4. Su ve şekeri bir tencereye alarak şerbeti hazırlayın, 15 dakika kısık ateşte pişen şerbeti ocaktan alın. 5. Tabanı fırından çıkardıktan sonra, 5 dakika bekleyip sıcak şerbeti üzerine dökün. 6. Kremayı hazırlamak için, vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye alıp kıvam alana kadar karıştırın. 7. Kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve vanilyayı ekleyerek karıştırın, krema oda sıcaklığına geldiğinde tatlının üzerine dökün ve güzelce yayın. 8. Tatlıları buzdolabında 1 gece dinlendirin, ertesi gün toz antep fıstığı serpiştirerek servis edebilirsiniz.

    Şehrazet tatlısı nerenin tatlısıdır?

    Şehrazat tatlısı, Osmanlı mutfağına ait bir tatlıdır.