Knorr sebzeli çeşni, çeşitli yemeklerde kullanılabilir: Tencere yemekleri: Zeytinyağlı veya etli tencere yemeklerinde kullanılabilir. Sebze yemekleri: Her türlü sulu, kızarmış ya da fırın sebze yemeğinde tercih edilebilir. Et ve tavuk yemekleri: Kırmızı ve beyaz et marinasyonunda kullanılabilir. Makarna ve hamur işleri: Makarna soslarında ve börek, poğaça gibi tuzlu hamur işlerinin iç harçlarında kullanılabilir. Çorbalar: Çorbalara eklenerek daha lezzetli hale getirilebilir. Salatalar: Salata soslarında yağın içinde çözdürülerek kullanılabilir. Kullanım önerisi: 1 litre su için 20 gram (1 çorba kaşığı) sebzeli çeşni yeterlidir. Ayrıca, Knorr sebzeli çeşni ile fırında kök sebze tarifi de yapılabilir. Knorr sebzeli çeşni, serin, kokusuz ve kuru bir ortamda saklanmalıdır.