Yağlama çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir: Gres ile yağlama: Gres pompaları ile rulman yağlamasından iş makinası yağlamasına kadar birçok alanda uygulanır. Sıvı yağ ile yağlama: Birbirine çok yakın makine parçalarının yağlanmasında ve çalışma sıcaklığının düşürülmesi gerektiğinde kullanılır. Çarpmalı yağlama: Yüksek devirli, küçük güçlü kompresörlerde uygulanır. Cebri yağlama: Yüksek soğutma kapasitesine sahip kompresörlerde, yağ pompası ile yapılır. Elle yağlama: Yağın el ile sürülmesi veya yağdanlıklar kullanılarak makinelerin çeşitli kanallarına ve deliklere, gresörlüklere, gres nipellerine basılması işlemidir. Manuel yağlama: Gres tabancası veya benzeri geleneksel aletlerle yapılır. Otomatik yağlama: Ekipmana doğru miktarda yağlayıcıyı doğru zamanda ve yerde sağlayan sistemdir.
Hazır yufkadan yağlama yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket lavaş ekmeği (tortilla ekmeği); 300 gr kıyma; 1 adet soğan; 1 adet kapya biber; 1 adet yeşil biber; Biraz maydanoz; 1 yemek kaşığı salça; Tuz, karabiber; Az sıvı yağ; Üstü için sarımsaklı yoğurt. Hazır yufkadan yağlama yapılışı: 1. Yağsız tencerede kıymayı kavurun. 2. Salçamızı ve biberleri ekleyerek kavurun. 3. Altını kapatınca maydanozu ekleyin. 4. Lavaşların arasına hazırladığınız kıymalı harçtan koyun, kat kat dizin. 5. En üste de sarımsaklı yoğurt dökün. Afiyet olsun!
Yağlama için kullanılan ekmek, şebit ya da lavaş olarak adlandırılır. Yağlama, ince açılmış hamurların arasına kıymalı, baharatlı harç kat kat dizilerek hazırlanan ve sarımsaklı yoğurtla servis edilen geleneksel bir Kayseri yemeğidir. Ayrıca, bazı fırınlar şebit benzeri mayalı yufkayı hazır olarak satabilir. Yağlama yapımında kullanılan hamur için ise aşağıdaki siteler ziyaret edilebilir: yemek.com; hayfene.com; nefisyemektarifleri.com.
Yufka kelimesi, TDK'ya göre üç farklı anlama gelir: 1. Oklava ile açılan ince, yuvarlak hamur yaprağı. 2. Sacda pişen bir ekmek türü. 3. Zayıf, ince, dayanıksız. Ayrıca, Eski Türkçe'de "yuvka" veya "yupka" olarak geçen yufka, "ufalamak, öğütmek, hamur açmak" anlamına gelen "yuv-" fiilinden türetilmiştir.
Şebit yağlamasının içinde bulunan malzemeler: Hamur için: 4 su bardağı un; 1 su bardağı ılık su; 1 su bardağı ılık süt; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı instant maya; 1 tatlı kaşığı toz şeker. İç harç için: 500 gram kıyma; 2 adet soğan; 2 adet yeşil biber; 2 adet kırmızı biber; 2 adet domates; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı salça; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 çay bardağı su; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı pul biber; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kimyon. Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt; Kıyılmış maydanoz.
{"1qvl0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fsebit-yaglama-kac-yufka-ile-yapilir-1084746898%3Flr%3D213%26ncrnd%3D81531","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"9042512231759518861","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1759518874780200-6425904722869029644-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-100-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"1qvlw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"1qvl1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"1qvlw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"1qvl2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Şebit yağlama yapımında **10 adet yufka** kullanılır [```1```](https://yemekzevki.com.tr/sebit-yaglamasi/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://yemekzevki.com.tr/sebit-yaglamasi/","title":"Şebit Yağlaması - Yemek Zevki","shownUrl":"https://yemekzevki.com.tr/sebit-yaglamasi/","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/kayseri-yaglamasi-tarifi-sebit/23551","title":"Kayseri Yağlaması Tarifi (Şebit) - Leziz Yemeklerim","shownUrl":"https://www.lezizyemeklerim.com/yemek-tarifi/kayseri-yaglamasi-tarifi-sebit/23551","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.yemektekeyifvar.com/knorr-baharat-cesitleri-tarifleri/kayseri-yaglamasi-tarifi","title":"Kayseri Yağlaması Tarifi, Nasıl Yapılır? I Yemekte Keyif Var","shownUrl":"https://www.yemektekeyifvar.com/knorr-baharat-cesitleri-tarifleri/kayseri-yaglamasi-tarifi","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://yemeksozluk.com/kayseri-yaglamasi-sebit/","title":"Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi, Nasıl Yapılır Yemek Sözlük","shownUrl":"https://yemeksozluk.com/kayseri-yaglamasi-sebit/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.gzt.com/lokma/yaglama-sebit-33399","title":"Yağlama (Şebit) Tarifi, Nasıl Yapılır? | GZT Lokma","shownUrl":"https://www.gzt.com/lokma/yaglama-sebit-33399","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Şebit yağlama kaç yufka ile yapılır?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmetalimatlari","text":"PişirmeTalimatları"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":-1,"url":"/search?text=%C5%9Eebit+ya%C4%9Flama+ka%C3%A7+yufka+ile+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"9042512231759518861","reqid":"1759518874780200-6425904722869029644-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-100-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1759518874780200-6425904722869029644-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-100-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"1qvlw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"1qvl3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://hidropres.com/yaglama-sistemi-cesitleri-nelerdir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.burcharitasi.com/yaglama-nedir-yaglama-cesitleri-neler-esya-yaglama-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/besergil.cbu.edu.tr/yaglama.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://malzemebilimi.net/yaglama-nedir-nicin-yaglama-yapilmalidir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.markampetrol.com/blog/surtunme-cesitleri-ve-yaglama-rejimleri?size=16&stub=1"],"header":"Yağlama çeşitleri nelerdir?","teaser":"Yağlama çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir: Gres ile yağlama: Gres pompaları ile rulman yağlamasından iş makinası yağlamasına kadar birçok alanda uygulanır. Sıvı yağ ile yağlama: Birbirine çok yakın makine parçalarının yağlanmasında ve çalışma sıcaklığının düşürülmesi gerektiğinde kullanılır. Çarpmalı yağlama: Yüksek devirli, küçük güçlü kompresörlerde uygulanır. Cebri yağlama: Yüksek soğutma kapasitesine sahip kompresörlerde, yağ pompası ile yapılır. Elle yağlama: Yağın el ile sürülmesi veya yağdanlıklar kullanılarak makinelerin çeşitli kanallarına ve deliklere, gresörlüklere, gres nipellerine basılması işlemidir. Manuel yağlama: Gres tabancası veya benzeri geleneksel aletlerle yapılır. Otomatik yağlama: Ekipmana doğru miktarda yağlayıcıyı doğru zamanda ve yerde sağlayan sistemdir.","href":"/yacevap/c/teknoloji/q/yaglama-cesitleri-nelerdir-2260823355","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/makine","text":"Makine"},{"href":"/yacevap/t/endustriyelekipman","text":"EndüstriyelEkipman"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/kayseri-yaglamasi-lavas-ile-olur-mu?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Ya%C4%9Flama_%28yemek%29?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yasemin.com/yemek/haber/2734853-en-kolay-kayseri-yaglamasi-nasil-yapilir-kayseri-yaglamasi-yapmanin-puf-notkalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kolaylezzet.com/kolay-%E7ay-saati-tarifleri/hamur-i_leri/653-_ebit-ya%1Flamasi-kayseri.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/kayseri-yaglamasi/?size=16&stub=1"],"header":"Yağlamada lavaş mı yufka mı?","teaser":"Yağlamada hem lavaş hem de yufka kullanılabilir. Geleneksel olarak Kayseri yağlaması, ince ve yumuşak bir yufka ekmeği olan lavaş ile yapılır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/yaglamada-lavas-mi-yufka-mi-1864344758","tags":[{"href":"/yacevap/t/guzellik","text":"Güzellik"},{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/yaglama","text":"Yağlama"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/hazir-lavastan-pratik-yaglama/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kadayif.gen.tr/hazir-yufkadan-pratik-kadayif-sarmasi-nasil-yapilir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.yufka.gen.tr/hazir-yufkadan-buzme-nasil-yapilir-ve-puf-noktalari-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/ic-anadolu-yemekleri/yaglama-kayseri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/yaglama/?size=16&stub=1"],"header":"Hazır yufkadan yağlama nasıl yapılır?","teaser":"Hazır yufkadan yağlama yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket lavaş ekmeği (tortilla ekmeği); 300 gr kıyma; 1 adet soğan; 1 adet kapya biber; 1 adet yeşil biber; Biraz maydanoz; 1 yemek kaşığı salça; Tuz, karabiber; Az sıvı yağ; Üstü için sarımsaklı yoğurt. Hazır yufkadan yağlama yapılışı: 1. Yağsız tencerede kıymayı kavurun. 2. Salçamızı ve biberleri ekleyerek kavurun. 3. Altını kapatınca maydanozu ekleyin. 4. Lavaşların arasına hazırladığınız kıymalı harçtan koyun, kat kat dizin. 5. En üste de sarımsaklı yoğurt dökün. Afiyet olsun!","href":"/yacevap/c/yemek/q/hazir-yufkadan-yaglama-nasil-yapilir-1027319980","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm, golden-brown stack of layered lavash bread filled with savory minced meat, diced onions, and peppers, drizzled with garlic yogurt, placed on a rustic wooden table beside fresh parsley and a bowl of vibrant red pepper paste.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-WN0CyPRADMeD40GYnwIT/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yasiyoruzbuhayati.com/ana-yemekler/et-yemekleri/yaglama-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/masterchef-yaglama-tarifi-yaglama-nasil-yapilir-malzemeleri-neler-kayseri-yaglamasi-mayali-mi-mayasiz-mi-yapilir-42548811?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/turkiye-turu/ic-anadolu-yemekleri/yaglama-kayseri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/yaglama-8292149/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/kayseri-yaglamasi?size=16&stub=1"],"header":"Yağlama için hangi ekmek kullanılır?","teaser":"Yağlama için kullanılan ekmek, şebit ya da lavaş olarak adlandırılır. Yağlama, ince açılmış hamurların arasına kıymalı, baharatlı harç kat kat dizilerek hazırlanan ve sarımsaklı yoğurtla servis edilen geleneksel bir Kayseri yemeğidir. Ayrıca, bazı fırınlar şebit benzeri mayalı yufkayı hazır olarak satabilir. Yağlama yapımında kullanılan hamur için ise aşağıdaki siteler ziyaret edilebilir: yemek.com; hayfene.com; nefisyemektarifleri.com.","href":"/yacevap/c/yemek/q/yaglama-icin-hangi-ekmek-kullanilir-2467060630","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/ekmek","text":"Ekmek"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/kayseri-yaglamasi-9463261/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.bilgihome.com.tr/kayseri-yaglamasi-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/orijinal-kayseri-yaglamasi-nasil-yapilir-kayserinin-sir-gibi-sakladigi-sebit-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://enpopulersorular.com/library/lecture/read/323574-yaglama-kac-kat-olur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sukrankaymak.com/kayseri-yaglamasi/?size=16&stub=1"],"header":"Yağlama kaç kat olur?","teaser":"Kayseri yağlaması genellikle 11 kat ince açılmış lavaşla hazırlanır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/yaglama-kac-kat-olur-192317182","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/turkmutfagi","text":"TürkMutfağı"}],"imageThumbProps":{"alt":"A stack of eleven thin, golden-brown lavash layers, drizzled with melted butter, resting on a traditional Turkish ceramic plate with a wooden rolling pin beside it.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-yxIk9yT8IHYUCS7iqkXF/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kelimecim.com/anlam-bul/yufka-kelimesinin-anlami?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://sinavator.com/nedir_44317_yufka-ne-demek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wiktionary.org/wiki/yufka?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ntv.com.tr/ne-demek/yufka-ne-demek-44317?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kelimeturetme.com/yufka-ne-demek?size=16&stub=1"],"header":"Yufka ne anlama gelir?","teaser":"Yufka kelimesi, TDK'ya göre üç farklı anlama gelir: 1. Oklava ile açılan ince, yuvarlak hamur yaprağı. 2. Sacda pişen bir ekmek türü. 3. Zayıf, ince, dayanıksız. Ayrıca, Eski Türkçe'de \"yuvka\" veya \"yupka\" olarak geçen yufka, \"ufalamak, öğütmek, hamur açmak\" anlamına gelen \"yuv-\" fiilinden türetilmiştir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/yufka-ne-anlama-gelir-3623260982","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/anlamlar","text":"Anlamlar"},{"href":"/yacevap/t/hamur","text":"Hamur"},{"href":"/yacevap/t/ekmek","text":"Ekmek"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme/kayseri-yaglamasi-sebit-nasil-yapilir-2104297?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/orijinal-kayseri-yaglamasi-nasil-yapilir-kayserinin-sir-gibi-sakladigi-sebit-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemeksozluk.com/kayseri-yaglamasi-sebit/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gammaz.com.tr/kayseri-yaglamasi-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nurlumutfakta.com/2014/10/kayseri-yaglamasi-sebit.html?size=16&stub=1"],"header":"Şebit yağlaması içinde ne var?","teaser":"Şebit yağlamasının içinde bulunan malzemeler: Hamur için: 4 su bardağı un; 1 su bardağı ılık su; 1 su bardağı ılık süt; 1 yemek kaşığı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı instant maya; 1 tatlı kaşığı toz şeker. İç harç için: 500 gram kıyma; 2 adet soğan; 2 adet yeşil biber; 2 adet kırmızı biber; 2 adet domates; 2 diş sarımsak; 1 yemek kaşığı salça; 2 yemek kaşığı tereyağı; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 çay bardağı su; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı pul biber; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kimyon. Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt; Kıyılmış maydanoz.","href":"/yacevap/c/yemek/q/sebit-yaglamasi-icinde-ne-var-2428474023","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"Malzemeler"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"EtYemekleri"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"1qvlw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"1qvl4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"1qvlw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"1qvl5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"1qvlw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}