• Buradasın

    Şebit yağlaması içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şebit yağlamasının içinde bulunan malzemeler:
    • Hamur için:
      • 4 su bardağı un 15;
      • 1 su bardağı ılık su 15;
      • 1 su bardağı ılık süt 15;
      • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 15;
      • 1 yemek kaşığı tuz 15;
      • 1 yemek kaşığı instant maya 15;
      • 1 tatlı kaşığı toz şeker 15.
    • İç harç için:
      • 500 gram kıyma 25;
      • 2 adet soğan 25;
      • 2 adet yeşil biber 25;
      • 2 adet kırmızı biber 25;
      • 2 adet domates 25;
      • 2 diş sarımsak 25;
      • 1 yemek kaşığı salça 25;
      • 2 yemek kaşığı tereyağı 5;
      • 1 çay bardağı zeytinyağı 25;
      • 1 çay bardağı su 25;
      • 1 tatlı kaşığı tuz 25;
      • 1 tatlı pul biber 25;
      • 1 çay kaşığı karabiber 25;
      • 1 çay kaşığı kimyon 25.
    • Üzeri için:
      • Sarımsaklı yoğurt 25;
      • Kıyılmış maydanoz 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yağlama çeşitleri nelerdir?

    Yağlama çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir: Gres ile yağlama: Gres pompaları ile rulman yağlamasından iş makinası yağlamasına kadar birçok alanda uygulanır. Sıvı yağ ile yağlama: Birbirine çok yakın makine parçalarının yağlanmasında ve çalışma sıcaklığının düşürülmesi gerektiğinde kullanılır. Çarpmalı yağlama: Yüksek devirli, küçük güçlü kompresörlerde uygulanır. Cebri yağlama: Yüksek soğutma kapasitesine sahip kompresörlerde, yağ pompası ile yapılır. Elle yağlama: Yağın el ile sürülmesi veya yağdanlıklar kullanılarak makinelerin çeşitli kanallarına ve deliklere, gresörlüklere, gres nipellerine basılması işlemidir. Manuel yağlama: Gres tabancası veya benzeri geleneksel aletlerle yapılır. Otomatik yağlama: Ekipmana doğru miktarda yağlayıcıyı doğru zamanda ve yerde sağlayan sistemdir.

    Şebit hamuruna ne konur?

    Şebit hamuruna konanlar, Kayseri yağlaması (şebit) tarifine göre şu şekildedir: Hamur için: 4 su bardağı un, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı instant maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker. İç harcı için: 350 gram kıyma, 3 adet rendelenmiş domates, 1,5 yemek kaşığı domates salçası, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz, 1/2 su bardağı su, 1 adet köy biberi. Hamur hazırlanırken süt ve suyun ılık olması, mayanın daha iyi çalışmasını sağlar.

    Yağlamanın içine ne konur?

    Yağlamanın içine şu malzemeler konur: Kıyma harcı için: 400 gram kıyma; 1 çay bardağı sıvı yağ; 1 yemek kaşığı tereyağı; 2 tane kuru soğan; 2 diş sarımsak; 2 tane yeşil sivri biber; 2 tane kırmızı biber; 4 tane domates; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1 yemek kaşığı biber salçası; 1 çay bardağı kaynar su; 1 tatlı kaşığı karabiber; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı tuz. Hamur için: 2 su bardağı ılık su; 1 çay bardağı ılık süt; yarım çay bardağı sıvı yağ; yarım paket yaş maya; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 tatlı kaşığı şeker; yeteri kadar un. Yağlama, genellikle lahmacuna benzetilir, ancak biraz daha ince ve sarımsaklı yoğurtla servis edilir.