Buradasın
Sarma fıstık ezmesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarma fıstık ezmesi yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 500 gram tuzsuz yer fıstığı 3
- 3 yemek kaşığı pekmez 3
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ 3
- 1 tutam tuz 3
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (varsa) 3
Yapılışı:
- Fıstıkların kabuklarını soyun 3.
- Soyduğunuz fıstıkları bir tavaya koyun ve 5-6 dakika kavurun 3.
- Isınan fıstıkları robota koyun (Sıcaklığın etkisiyle püre kıvamına gelecekler) 3.
- Püre kıvamına gelen fıstıkların içine diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın 3.
- Hazırladığınız fıstık ezmesini temiz bir kavanoza koyup oda sıcaklığında muhafaza edebilirsiniz 3.
Alternatif olarak, fıstık ezmeli sarma tarifi için şu malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 su bardağı süt 5
- 1 su bardağı su 5
- Yarım su bardağı sıvı yağ 5
- 3 yemek kaşığı şeker 5
- 50 gram margarin 5
- 1 yemek kaşığı kuru maya 5
- 1 tatlı kaşığı tuz 5
- 6 su bardağı un 5
Yapılışı:
- Bütün malzemeleri bir kaba koyup kulak memesi kıvamında yoğurun ve mayalanmaya bırakın 5.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın 5.
- Bezeleri açıp fıstık ezmesinden sürün ve 3 parçaya bölün 5.
- Yağlanmış borcama yerleştirin 5.
- Az miktarda pekmezi sulandırıp hamurların üstüne fırça yardımı ile sürüp 180 derecede fırında pişirin 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: