Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarımsak tozu elde etmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
- Sarımsakların hazırlanması 14. Taze sarımsakların kabukları soyulur ve baş kısımlarında yer alan tepecikler temizlenir 14.
- Dilimleme 14. Soyulan sarımsaklar yuvarlak yuvarlak dilimlenir 14.
- Kurutma 14. Doğranan sarımsaklar fırın tepsisine serilen yağlı kağıt üzerine alınır 14. 200 dereceye getirilen fırında iyice kuruyuncaya kadar kavrulur 14.
- Öğütme 14. Kavrulan sarımsaklar temiz bir bez veya ince bir tülbent üzerine yerleştirilir ve un haline gelinceye kadar dövülür 14. Havanda dövmek yerine sarımsaklar blenderdan da geçirilebilir 14.
- Dinlendirme 1. Un haline getirilen sarımsaklar yaklaşık 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirilir 1.
- Karıştırma ve saklama 14. Dinlendirdikten sonra sarımsak tozu karıştırılır ve cam bir kavanoz içine koyularak kapağı sıkıca kapatılır 14.
Sarımsak tozu, nemden ve havadan koruyarak uzun ömürlü olması için hava geçirmez bir saklama kabında, serin, kuru ve karanlık bir yerde saklanmalıdır 3.
Ayrıca, sarımsak tozu büyük alışveriş merkezlerinde, organik ürün satışı yapan dükkanlarda, aktarlarda ve internet üzerinden bitkisel ürün satışı yapan firmalardan satın alınabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: