Buradasın
Sarı ve kırmızı mercimek arasındaki fark nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sarı ve kırmızı mercimek arasındaki bazı farklar:
- Pişirme Süresi: Kırmızı mercimek daha kısa sürede pişer 14.
- Kullanım Alanı: Kırmızı mercimek genellikle çorba, salata ve köfte yapımında; sarı mercimek ise çorba ve püre yapımında kullanılır 14.
- Dağılma Özelliği: Sarı mercimek haşlandığında kolayca dağılır 14.
- Protein ve Lif İçeriği: Sarı ve kırmızı mercimekteki protein değerleri birbirine yakınken, yeşil mercimek daha yüksek protein içerir 25. Kırmızı mercimek, yeşil mercimeğe göre daha yüksek lif oranına sahiptir 5.
- Fiyat: Sarı mercimek, genellikle daha az üretildiği için kırmızı mercimeğin neredeyse üç katı kadar pahalıdır 145.
- Besin Değerleri: Sarı mercimek, kalsiyum, manganez, bakır, fosfor ve çinko açısından; kırmızı mercimek ise demir açısından daha zengindir 14.
Her iki mercimek türü de sağlıklı besin kaynaklarıdır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: