Buradasın
Yerli mercimek ile ithal mercimek arasındaki fark nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yerli mercimek ile ithal mercimek arasındaki temel farklar şunlardır:
- Renk ve Kıvam: Yerli mercimek daha koyu renkli ve yuvarlak, ithal mercimek ise daha yassı ve açık renklidir 12. Piştikten sonra yerli mercimek sarı bir renk alırken, ithal mercimek yeşile çalan bir sarı rengine bürünür 12.
- Pişme Süresi: Yerli mercimek daha hızlı pişer 1. İthal mercimeği pişirirken kıvamı tutsun diye patates eklemek veya un kavurmak gerekebilir 12.
- Besin Değeri: Yerli mercimek, daha yoğun bir kıvama sahip olması ve daha fazla protein içermesi nedeniyle besin değeri açısından ithal mercimeğe göre daha üstündür 3.
- Ekonomiklik: Aynı miktarda yerli mercimek ile daha fazla çorba yapılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: