Buradasın
Yerli mercimek ile ithal mercimek arasındaki fark nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yerli mercimek ile ithal mercimek arasındaki bazı farklar:
- Renk: Yerli mercimek daha koyu renklidir, piştikten sonra sarı renk alır; ithal mercimek ise açık renkli olup pişince yeşil bir renk alır 124.
- Şekil: Yerli mercimek yuvarlak, ithal mercimek ise yassı şekildedir 12.
- Besin değeri: Yerli mercimek, ithal mercimeğe göre daha yüksek besin değerine sahiptir 14.
- Pişme süresi: Yerli mercimek daha hızlı pişer 2.
- Kıvam: Yerli mercimek daha yoğun kıvama sahiptir, ithal mercimek ise daha sulu bir kıvama sahiptir 2.
- Maliyet: 360 gram yerli mercimekle 10 kase çorba yapılırken, aynı miktarda ithal mercimekle 7,5 kase çorba yapılır; bu da yerli mercimeği daha ekonomik hale getirir 12.
- Un kullanımı: İthal mercimek, kıvamı tutturmak için un gibi malzemeler eklenmesini gerektirir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: