Buradasın
Sardalyanın en güzel konservesi nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sardalyanın en güzel konservesini yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzemeler: 330 ml kavanoz, 500 gr taze sardalya balığı, 1 tatlı kaşığı Çankırı kaya tuzu, 1 yemek kaşığı Burhaniye zeytinyağı, 7-8 tane top karabiber, 1 yemek kaşığı Adana limonu suyu (isteğe bağlı) 1.
- Hazırlık: Kavanozu ve kapağını sterilize edin 13. Sardalyaların kılçıklarını, baş ve iç organlarını ayıkladıktan sonra bol suyla yıkayıp iyice temizleyin 13.
- Kavanoza Yerleştirme: Temizlenmiş balıkları kavanoza çok sıkıştırmadan yerleştirin 13. Ardından malzemeleri kavanoza ekleyerek kavanozun ağzını sıkıca kapatın 1.
- Kaynatma: Kavanozu, kapağı yukarı bakacak şekilde dik olarak bir tencerenin içine yerleştirin ve üstünü örtecek kadar su ile doldurun 13. Normal tencerede 2 saat, düdüklü tencerede ise 30 dakika kaynatın 13.
- Dinlendirme: Kaynatılan kavanozu sudan dikkatlice alarak, kavanozun kapağı tabana gelecek şekilde temiz bir mutfak bezinin üstüne yerleştirin ve bir gece boyunca dinlendirin 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: