Buradasın
En lezzetli sardalya nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En lezzetli sardalya yapımı için aşağıdaki yöntemler önerilmektedir:
- Fırında Sardalya: Temizlenmiş sardalyaları fırın tepsisine dizin, üzerine damak zevkinize göre tuz serpin ve 250 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin 2. Ayrıca, balığın yanına halka halka doğranmış soğan ve birkaç diş sarımsak ekleyebilirsiniz 3.
- Izgarada Sardalya: Sardalyaları iyice yıkayıp ızgarada pişirin. Balıkların yapışmaması için ızgarayı önceden ısıtın ve balıkları zeytinyağı ile ovarak yerleştirin 3. Yaklaşık 5-7 dakika içinde sardalyalarınız hazır olacaktır 2.
- Kızartma: Sardalyaları mısır unu ve buğday unu karışımına bulayıp kızgın yağda 2-3 dakika pişirin 3. Limon suyu ve roka ile servis edebilirsiniz 3.
Sardalyanın lezzetini artırmak için marine etme yöntemi de kullanılabilir; zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kekik ile hazırlanan marinasyon karışımında 15-30 dakika bekletmek yeterlidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: