Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap, buzdolabında soğutulmamalıdır çünkü buzdolabı sıcaklığı ve nem kontrolü, şarap için uygun olmayabilir 12.
Şarabı buzdolabında soğutmanın olumsuz etkileri şunlardır:
- Sıcaklık ve nem: Ortalama buzdolabı sıcaklığı, bozulabilir gıdaları güvenli bir şekilde saklamak için gereken 7°C'nin oldukça altına düşer 3. Bu durum, mantarları kurutarak havanın şişeye sızmasına ve şarabın zarar görmesine neden olabilir 3.
- Hızlı sıcaklık değişimi: Buzdolabında yaşanan sık sıcaklık değişimleri, şarap için olumsuzdur 3.
- Işık etkisi: Buzdolabının aydınlatma sistemi, şarabın UV ışınlarına maruz kalmasına yol açabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: