Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarabın dolaba konması, onun türüne ve tüketim zamanına bağlı olarak farklı sonuçlar doğurabilir:
- Beyaz ve köpüklü şaraplar, tüketilmeden önce birkaç saat buzdolabında soğutulabilir 3.
- Uzun süreli saklama için buzdolabı, şarap için ideal bir ortam değildir 3.
Şarabın buzdolabında saklanması şu olumsuz sonuçlara yol açabilir:
- Mantar kuruması 13. Buzdolabının düşük sıcaklığı ve kuru havası, şarabın mantarının kurumasına ve hava sızdırmasına neden olabilir 13.
- Oksidasyon 13. Hava sızdırması, şarabın oksitlenmesine ve tadının bozulmasına yol açar 13.
- Aroma ve tat kaybı 2. Şarap doğru sıcaklıkta saklanmadığında, aşırı ısı şarabın olgunlaşma sürecini hızlandırarak istenmeyen tatların oluşmasına neden olabilir 2.
İdeal saklama koşulları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: