Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap mahzeni yoksa şarapları şu şekilde saklamak mümkündür:
- Şarap dolabı kullanmak 135. Şarap dolapları, sıcaklık, nem ve ışık kontrolü sağlayarak ideal saklama koşulları sunar 15.
- Uygun ortam bulmak 24. Şarapları, sabit sıcaklık ve nem oranına sahip, ışıktan ve titreşimden izole edilmiş bir ortamda saklamak gerekir 24.
Şarapları saklarken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- Sıcaklık 135. İdeal saklama sıcaklığı 12-18°C aralığındadır 5. Ani sıcaklık değişimlerinden kaçınılmalıdır 5.
- Nem oranı 35. Saklama ortamının nem oranı %60-70 arasında olmalıdır 5.
- Pozisyon 124. Mantarlı şarap şişeleri yatay, mantarsız şişeler ise dik olarak saklanmalıdır 124.
- Işık ve titreşim 135. Şaraplar doğrudan güneş ışığından ve titreşimlerden uzak tutulmalıdır 135.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: