Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Şarap bar dolabı şu özelliklere sahip olmalıdır:
- Sıcaklık Kontrolü: İdeal saklama sıcaklığı 15-20 derece arasındadır 1. Bu nedenle dolabın sıcaklık ayarlanabilen bir sisteme sahip olması gerekir 14.
- Nem Oranı: %75 civarında nem oranı sağlanmalıdır 1. Aşırı nem mantarın çürümesine, nemsizlik ise kuruluk nedeniyle çatlamasına yol açar 1.
- Işık Koruması: Güneş ışığı ve kuvvetli aydınlatma ögelerinden uzak durulmalıdır 14.
- Titreşim ve Sarsıntı: Dolabın vibrasyonsuz olması şarabın yapısını bozmamak için önemlidir 14.
- Depolama Açıları: Şişelerin yatay olarak saklanması için entegre şarap rafları bulunmalıdır 23.
- Ek Özellikler: LED aydınlatma, iç aksamın kokuya etki etmemesi, aktif karbon hava filtresi gibi özellikler de tercih edilebilir 14.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: