• Buradasın

    Samosa içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Samosa'nın içinde genellikle şu malzemeler bulunur:
    • Hamur: Çok amaçlı un (Maida) ile hazırlanır 3.
    • Dolgu: Haşlanmış ve ezilmiş patates, soğan, yeşil bezelye, mercimek, zencefil, acı biber, baharat ve yeşillik karışımı 34.
    • İsteğe bağlı ek malzemeler: Panir (Hint peyniri) veya kıymalı harç 24.
    Ayrıca, tatlı samosalar da yapılabilir ve bu durumda dolgu kullanılmaz, sadece kalın şeker şurubuna batırılır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Samosa böreği nasıl yapılır?

    Samosa böreği yapımı için gerekli malzemeler: Hamur için: Yarım kg un, 1 yemek kaşığı kekik, yarım su bardağı su, tuz. İç malzeme için: 1 çay bardağı ayçiçeği yağı, 1 çay kaşığı tane kimyon, 1 çay kaşığı tane kişniş, 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal, 1 tatlı kaşığı toz kişniş, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber, 3 patates, yarım su bardağı bezelye, 1 sivri biber, 3 dal maydanoz, tuz. Yapılışı: 1. Hamur için un, kekik tohumu, su ve tuzu iyice karıştırın. 2. Bir tavada ayçiçeği yağını ısıtın. 3. 2 dakika daha karıştırdıktan sonra patatesi haşlayıp kabuklarını soyarak çatalla püre haline getirin. 4. Patates püresini, haşlanmış bezelyeleri, doğranmış sivri biber ve ince kıyılmış maydanozu baharatlı karışıma ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın. 5. Hamuru merdaneyle büyük bir kare şeklinde açın ve 5 cm eninde uzun şeritler halinde kesin. 6. Şeritlerin uç taraflarına birer yemek kaşığı harçtan paylaştırıp, üçgen şekilde kapatın. 7. Kızgın ayçiçeği yağında kızartıp, üzerine kekik serperek servis yapın. Ayrıca, samosa böreğinin sebzeli ve farklı iç harçlı tarifleri de bulunmaktadır.

    Samosa hangi ülkenin yemeği?

    Samosa, Hindistan mutfağına ait bir yemektir.