• Buradasın

    Şam Tatlısı'na neden şam denir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Şam tatlısı, adını Suriye'nin başkenti Şam'dan aldığı için bu ismi taşır 34.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Şam Tatlısı'nın kökeni nereye dayanıyor?

    Şam tatlısı, Osmanlı İmparatorluğu dönemine dayanan bir tatlıdır. Kökeni ise tarihi Şam şehrine dayanmaktadır.

    Şam ve şambali aynı mı?

    Şam ve şambali aynı tatlıyı ifade eder. Şambali, Batı Anadolu'ya özgü, özellikle Ramazan aylarında yapılan şerbetli bir sokak tatlısıdır.

    Şam tatlısı malzemeleri nelerdir?

    Şam tatlısı malzemeleri şunlardır: Hamur için: 2 su bardağı irmik, 1 su bardağı un, 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 adet yumurta, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya. İç malzeme için: 1 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş). Şerbet için: 3 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, 1 dilim limon. Ayrıca, tatlının üzerine fıstık veya hindistan cevizi gibi süslemeler de eklenebilir.

    Orjinal şam tatlısı nasıl yapılır?

    Orjinal Şam Tatlısı Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 3 su bardağı irmik - 1 yumurta - Yarım su bardağı yoğurt - Yarım su bardağı ayçiçeği yağı - Yarım su bardağı toz şeker - 1 paket kabartma tozu - 1 paket vanilya - Yarım su bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı - Şerbeti için: 2,5 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, yarım limonun suyu Yapılış Aşamaları: 1. Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın. 2. Ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. 3. Son olarak irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip fazla çırpmadan karıştırın ve 1 saat kadar bekletin. 4. 24 cm’lik fırın kabını margarin ile yağlayın. 5. Hazırladığınız harcı kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin ve üzerini yer fıstıkları ile süsleyin. 6. Fırını 150 dereceye ayarlayın ve soğuk fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. 7. Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika kısık ateşte kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın ve ılınması için bekletin. 8. Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin ve üzerine ılık şerbeti gezdirin. 9. Şerbetini çektikten sonra buzdolabına alıp 1 gece bekletin. Afiyet olsun.