Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orijinal Şam Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- 3 su bardağı irmik 3;
- 1 yumurta 3;
- Yarım su bardağı yoğurt 3;
- Yarım su bardağı ayçiçeği yağı 3;
- Yarım su bardağı toz şeker 3;
- 1 paket kabartma tozu 3;
- 1 paket vanilya 3;
- Yarım su bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı 3.
Şerbeti için:
Yapılışı:
- Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın 3.
- Ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın 3.
- Son olarak irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip fazla çırpmadan karıştırın 3.
- 1 saat kadar bekletin 3.
- 24 cm’lik fırın kabını margarin ile yağlayın 3.
- Hazırladığınız harcı kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin 3.
- Üzerini yer fıstıkları ile süsleyin 3.
- Fırını 150 dereceye ayarlayın ve soğuk fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin 3.
- Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika kısık ateşte kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın 3.
- Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin 3.
- Üzerine ılık şerbeti gezdirin 3.
- Şerbetini çektikten sonra buzdolabına alıp 1 gece bekletin 3.
Püf Noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: