Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orjinal Şam Tatlısı Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 3 su bardağı irmik 3
- 1 yumurta 3
- Yarım su bardağı yoğurt 3
- Yarım su bardağı ayçiçeği yağı 3
- Yarım su bardağı toz şeker 3
- 1 paket kabartma tozu 3
- 1 paket vanilya 3
- Yarım su bardağı kabukları soyulmuş yer fıstığı 3
- Şerbeti için: 2,5 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, yarım limonun suyu 3
Yapılış Aşamaları:
- Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın 3.
- Ayçiçeği yağı ve yoğurdu ekleyip 2-3 dakika daha çırpın 3.
- Son olarak irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip fazla çırpmadan karıştırın ve 1 saat kadar bekletin 3.
- 24 cm’lik fırın kabını margarin ile yağlayın 3.
- Hazırladığınız harcı kalıba aktarıp kaşığın tersi ile düzleştirin ve üzerini yer fıstıkları ile süsleyin 3.
- Fırını 150 dereceye ayarlayın ve soğuk fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin 3.
- Şerbeti için su ile şekeri 10 dakika kısık ateşte kaynatın, ocaktan almaya yakın limon suyu ekleyip 1 dakika daha kaynatın ve ılınması için bekletin 3.
- Tatlı fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığının gitmesini bekleyin ve üzerine ılık şerbeti gezdirin 3.
- Şerbetini çektikten sonra buzdolabına alıp 1 gece bekletin 3.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: