• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Yemek ›

    Salçalı yarma yemeği nasıl yapılır?

    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #AnaYemekler

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Salçalı yarma yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
    Malzemeler:
    • 2 su bardağı yarma (yarma kabuğu soyulmuş buğdayın iri öğütülmüşü) 1
    • Yarım su bardağı nohut 1
    • Yarım su bardağı kuru fasulye 1
    • 2 adet orta boy kuru soğan 1
    • 2 yemek kaşığı tereyağı veya isteğe göre zeytinyağı 1
    • Salça, tuz, karabiber, pul biber 12
    Yapılışı:
    1. Bir gece önceden ıslatılmış olan yarma, nohut ve fasulye tuz eklenerek suda iyice haşlanır 1.
    2. Bir tarafta kuru soğan yemeklik doğranıp yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur, sonra salça ve baharatlar eklenir 1.
    3. İyice haşlanmış ve suyunu çektirmiş yarma, nohut ve fasulyeye hazırlanan salçalı karışım eklenir 1.
    4. Kısık ateşte bir süre kavrulur ve sonra servis edilir 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. mutfaksirlari.com
        1
      2. salca.gen.tr
        2
      3. nohut.gen.tr
        3
      4. pilav.gen.tr
        4
      5. pilavtarifleri.gen.tr
        5
    • Salçalı yarma yemeğine hangi baharatlar eklenebilir?

    • Yarma yemeği için farklı tarifler nelerdir?

    • Nohut ve fasulye yerine başka hangi bakliyatlar kullanılabilir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Etli yemeğe hangi salça konur?

    Etli yemeklere domates salçası ve/veya biber salçası konulabilir. Domates salçası, etli yemeklere ve tencere yemeklerine lezzet katmak için tercih edilir. Biber salçası ise daha çok baharatlı ve aromatik yemeklerde, örneğin kebaplarda kullanılır. Bazı tariflerde her iki salça türü birlikte de kullanılabilir.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Salça
    5 kaynak

    Salçalı sosu nasıl hazırlanır?

    Salçalı sos hazırlamak için gerekli malzemeler: 3 yemek kaşığı salça; 1 yemek kaşığı su; kimyon (istenildiği kadar); 1 yemek kaşığı zeytinyağı; pul biber; yarım limon; nane. Hazırlanışı: 1. Tavaya zeytinyağını koyun, salçayı ekleyin. 2. Üzerine suyu ekleyin, daha sonra limon sıkıp baharatları ekleyin. 3. Sosu sıcak makarnayla servis yapın.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Sos
    5 kaynak

    Salçalı yemek yaparken salça nasıl kavrulur?

    Salçalı yemek yaparken salçayı kavurmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Geniş bir tavayı ocağa koyun ve içine zeytinyağı veya tereyağını ekleyin. 2. Yağ ısındıktan sonra, isteğe bağlı olarak doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. 3. Soğanlar kavrulduktan sonra, domates ve biber salçalarını ekleyin. 4. Tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyin. 5. Salçanın rengi değişip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin, bu işlem genellikle 5-10 dakika sürer. 6. Kavrulmuş salçayı ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
    • #Teknoloji
    • #Talimatlar
    • #YemekTarifleri
    • #Salça
    5 kaynak

    Salçalı bulgura hangi baharatlar konur?

    Salçalı bulgur pilavına aşağıdaki baharatlar eklenebilir: Karabiber; Kuru nane; Toz kırmızı biber; Kimyon; Pul biber.
    • #YemekTarifleri
    • #Baharatlar
    • #Pilav
    • #Malzemeler
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"k2mi0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fsalcali-yarma-yemegi-nasil-yapilir-1727483008%3Flr%3D213%26ncrnd%3D69467","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"4616696731754665004","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754665025394762-1170287783041888691-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-139-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"k2miw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"k2mi1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"k2miw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"k2mi2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Salçalı yarma yemeği** yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:\n\n**Malzemeler:**\n- 2 su bardağı yarma (yarma kabuğu soyulmuş buğdayın iri öğütülmüşü) [```1```](https://mutfaksirlari.com/yarma-asi.html)\n- Yarım su bardağı nohut [```1```](https://mutfaksirlari.com/yarma-asi.html)\n- Yarım su bardağı kuru fasulye [```1```](https://mutfaksirlari.com/yarma-asi.html)\n- 2 adet orta boy kuru soğan [```1```](https://mutfaksirlari.com/yarma-asi.html)\n- 2 yemek kaşığı tereyağı veya isteğe göre zeytinyağı [```1```](https://mutfaksirlari.com/yarma-asi.html)\n- Salça, tuz, karabiber, pul biber [```1```](https://mutfaksirlari.com/yarma-asi.html)[```2```](https://www.salca.gen.tr/salcali-yarma-corbasi-nasil-yapilir-tarifini-paylasir-misiniz.html)\n\n**Yapılışı:**\n1. Bir gece önceden ıslatılmış olan yarma, nohut ve fasulye tuz eklenerek suda iyice haşlanır [```1```](https://mutfaksirlari.com/yarma-asi.html).\n2. Bir tarafta kuru soğan yemeklik doğranıp yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur, sonra salça ve baharatlar eklenir [```1```](https://mutfaksirlari.com/yarma-asi.html).\n3. İyice haşlanmış ve suyunu çektirmiş yarma, nohut ve fasulyeye hazırlanan salçalı karışım eklenir [```1```](https://mutfaksirlari.com/yarma-asi.html).\n4. Kısık ateşte bir süre kavrulur ve sonra servis edilir [```1```](https://mutfaksirlari.com/yarma-asi.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://mutfaksirlari.com/yarma-asi.html","title":"Yarma Aşı – Mutfak Sırları – Pratik Yemek Tarifleri","shownUrl":"https://mutfaksirlari.com/yarma-asi.html"},{"sourceId":2,"url":"https://www.salca.gen.tr/salcali-yarma-corbasi-nasil-yapilir-tarifini-paylasir-misiniz.html","title":"Salçalı Yarma Çorbası Nasıl Yapılır, Tarifi Nedir?","shownUrl":"https://www.salca.gen.tr/salcali-yarma-corbasi-nasil-yapilir-tarifini-paylasir-misiniz.html"},{"sourceId":3,"url":"https://www.nohut.gen.tr/nohutlu-yarma-corbasi-nasil-yapilir-salcali-mi.html","title":"Nohutlu Yarma Çorbası Nasıl Yapılır, Salçalı mı?","shownUrl":"https://www.nohut.gen.tr/nohutlu-yarma-corbasi-nasil-yapilir-salcali-mi.html"},{"sourceId":4,"url":"https://www.pilav.gen.tr/salcali-yarma-pilavi.html","title":"Salçalı Yarma Pilavı Tarifi ve Malzemeleri","shownUrl":"https://www.pilav.gen.tr/salcali-yarma-pilavi.html"},{"sourceId":5,"url":"https://www.pilavtarifleri.gen.tr/salcali-yarma-pilavi.html","title":"Salçalı Yarma Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?","shownUrl":"https://www.pilavtarifleri.gen.tr/salcali-yarma-pilavi.html"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Salçalı yarma yemeği nasıl yapılır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/anayemekler","text":"#AnaYemekler"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Salçalı yarma yemeğine hangi baharatlar eklenebilir?","url":"/search?text=Sal%C3%A7al%C4%B1+yarma+yeme%C4%9Fine+hangi+baharatlar+eklenir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Yarma yemeği için farklı tarifler nelerdir?","url":"/search?text=Yarma+yeme%C4%9Fi+tarifleri&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Nohut ve fasulye yerine başka hangi bakliyatlar kullanılabilir?","url":"/search?text=Sal%C3%A7al%C4%B1+yarma+yeme%C4%9Finde+nohut+ve+fasulye+yerine+hangi+bakliyatlar+kullan%C4%B1labilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Sal%C3%A7al%C4%B1+yarma+yeme%C4%9Fi+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"4616696731754665004","reqid":"1754665025394762-1170287783041888691-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-139-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754665025394762-1170287783041888691-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-139-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"k2miw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"k2mi3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/mardin/neyenir/etli-ekmek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/yemek-yaparken-hangi-salca-kullanilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemekblogspot.blogspot.com/2019/05/salca-yemege-ne-zaman-konur.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kolaylezzet.com/etli-kuru-fasulye-yemegi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/ici-disi-etli-nasil-yapilir-malzemeleri-neler-gelinim-mutfakta-ici-disi-etli-tarifi/haber-1216147?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/etli-yemege-hangi-salca-konur-613964178","header":"Etli yemeğe hangi salça konur?","teaser":"Etli yemeklere domates salçası ve/veya biber salçası konulabilir. Domates salçası, etli yemeklere ve tencere yemeklerine lezzet katmak için tercih edilir. Biber salçası ise daha çok baharatlı ve aromatik yemeklerde, örneğin kebaplarda kullanılır. Bazı tariflerde her iki salça türü birlikte de kullanılabilir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/salca","text":"#Salça"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.e-sehir.com/yemek_tarifleri/salcali_sos-tarifi-malzemeleri820.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.salca.gen.tr/salcali-sos.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.mollacami.com/yemek-tarifleri/tarif-2445-nasil-pisirilir-tarifler.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/kahvaltilik-salcali-sos?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/salcali-makarna-sosu-tarifi-41417950?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/salcali-sosu-nasil-hazirlanir-401518109","header":"Salçalı sosu nasıl hazırlanır?","teaser":"Salçalı sos hazırlamak için gerekli malzemeler: 3 yemek kaşığı salça; 1 yemek kaşığı su; kimyon (istenildiği kadar); 1 yemek kaşığı zeytinyağı; pul biber; yarım limon; nane. Hazırlanışı: 1. Tavaya zeytinyağını koyun, salçayı ekleyin. 2. Üzerine suyu ekleyin, daha sonra limon sıkıp baharatları ekleyin. 3. Sosu sıcak makarnayla servis yapın.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/sos","text":"#Sos"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://klasikmutfak.blogspot.com/2012/05/salca-nasl-kavrulur.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ye-mek.net/tarif/kahvaltilik-salca-kavurmasi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.salca.gen.tr/salca-kavurma-nasil-yapilir-pratik-bir-tarif-var-mi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/kahvaltilik-salca-kavurmasi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://restorandunyasi.com/yemek-tarifleri/salca-kavurmanin-sirri-lezzetli-yemekler-icin-kac-dakika-ideal?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/salcali-yemek-yaparken-salca-nasil-kavrulur-626454092","header":"Salçalı yemek yaparken salça nasıl kavrulur?","teaser":"Salçalı yemek yaparken salçayı kavurmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Geniş bir tavayı ocağa koyun ve içine zeytinyağı veya tereyağını ekleyin. 2. Yağ ısındıktan sonra, isteğe bağlı olarak doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun. 3. Soğanlar kavrulduktan sonra, domates ve biber salçalarını ekleyin. 4. Tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyin. 5. Salçanın rengi değişip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin, bu işlem genellikle 5-10 dakika sürer. 6. Kavrulmuş salçayı ocaktan alın ve sıcak servis yapın.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"#Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/salca","text":"#Salça"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/salcali-bulgur-pilavi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.nerminhanim.com/salcali-bulgur-pilavi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.pilav.gen.tr/salcasiz-baharatli-bulgur-pilavi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.koftetarifi.gen.tr/salcali-bulgur-koftesi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/salcali-bulgur-pilavi-tarifi-41092352?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/salcali-bulgura-hangi-baharatlar-konur-2743090492","header":"Salçalı bulgura hangi baharatlar konur?","teaser":"Salçalı bulgur pilavına aşağıdaki baharatlar eklenebilir: Karabiber; Kuru nane; Toz kırmızı biber; Kimyon; Pul biber.","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/baharatlar","text":"#Baharatlar"},{"href":"/yacevap/t/pilav","text":"#Pilav"},{"href":"/yacevap/t/malzemeler","text":"#Malzemeler"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"k2miw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"k2mi4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"k2miw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"k2mi5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"k2miw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}