Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salçalı sos hazırlamak için gerekli malzemeler:
- 3 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 2 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1;
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1;
- 1 çay kaşığı kimyon 1;
- 1 çay kaşığı kekik 1;
- 1 çay kaşığı karabiber 1;
- Tuz 1.
Hazırlanışı:
- Orta boy bir tava içine 1 çay bardağı zeytinyağı döküp ısıtın 1.
- Isınan yağın üzerine 3 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı biber salçası ve 2 diş ezilmiş sarımsak ekleyin 1.
- Salçaları sarımsak ile birlikte hafifçe kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavurun 1.
- Kavrulan salçaların üzerine 1 çay bardağı orta dövülmüş ceviz ekleyin ve kısa bir süre daha kavurun 1.
- Karışımın üzerine 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve damak tadınıza göre tuz ekleyin 1.
- Tüm malzemeleri güzelce karıştırıp ocak üzerinden alın 1.
İsteğe göre hazırlanan salçalı sos, cam bir kavanoz içerisine konulup buzdolabında 1 hafta bozulmadan muhafaza edilebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: