• Buradasın

    Salçalı sucuklu kumru nerenin meşhur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Salçalı sucuklu kumru, Türkiye'nin İzmir iline özgü bir sandviç türüdür 124.
    İzmir kumrusu, simit hamuruna benzeyen az tuzlu bir hamurdan üretilir ve susama batırılarak fırınlanır 12. Orijinalinde salam, sucuk, ketçap ve mayonez bulunmaz; sadece domates, peynir ve biber içerir 12. Ancak, günümüzde içine kömürde pişirilmiş sucuk, salam, kaşar peyniri, domates, ketçap ve mayonez eklenerek hazırlanan kumrular da bulunmaktadır 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Kumru için hangi sucuk kullanılır?

    Kumru yapımında yağlı sucuk kullanılır. Kumru için kullanılabilecek bazı sucuk markaları: Apikoğlu; Cumhuriyet; Başyazıcı. Kumru yapımında kullanılacak malzemelerin taze olması önemlidir.

    Kumrunun içine ne konur?

    Kumrunun içine şu malzemeler konur: İzmir kumrusu: Bergama tulum peyniri, domates, biber, isteğe göre salatalık. Genel kumru: Sucuk, sosis, salam, kaşar peyniri, domates, ayrıca ketçap ve mayonez. Bazı sandviççiler, içine kömürde pişirilmiş sucuk, yeşil biber ve eritilmiş Sayas peyniri de ekleyebilir.

    Kumru yemeği hangi yöreye ait?

    Kumru, İzmir'e özgü bir yiyecek olarak kabul edilir. İzmir kumrusu, simit hamuruna benzeyen az tuzlu bir hamurdan yapılan ve üzeri bol susamlı bir ekmekle hazırlanan bir soğuk sandviçtir. Ayrıca, "Çeşme Kumrusu" olarak bilinen ve içine sucuk, salam, kaşar peyniri, ketçap ve mayonez eklenerek hazırlanan bir çeşidi de vardır.