Yaprak basımı için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Yaprakların hazırlanması: Yapraklar yıkanmaz, sadece uzun sapları bir parmak kadar kalacak şekilde kesilir. Yapraklar, bir gece bekletilerek yumuşatılır. Destelerin içine 1 tatlı kaşığı tuz konur ve sap kısmı içeride kalacak şekilde sarılır. 2. Basım: Yapraklar, pet şişe, kavanoz veya bidona dizilir. Üzerine tuzlu su ilave edilir. Havayla temasını engellemek için üst kısmına taş veya ağırlık konur. 3. Saklama: Yapılan ürünler, gölge ve serin bir yerde saklanır. Kuru basım yöntemi de şu şekilde yapılabilir: 1. Taze yapraklar, aynı gün cam kavanozlara basılır. 2. Kavanozun ağzı sıkıca kapatılır. 3. Hava almayan yapraklar, 1 yılı aşkın süre saklanabilir. Yaprak basımı yaparken, yaprakların taze ve tüysüz olmasına dikkat edilmelidir.