Buradasın
Salamlı hamburger eti nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salamlı hamburger eti yapımı için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Malzeme Seçimi: Yağ oranı %20 civarında olan dana döş kıyması kullanılmalıdır 15. Ayrıca, salam da eklenebilir 5.
- Yoğurma: Kıymayı fazla yoğurmadan, sadece karıştırıp hafifçe şekil verin 15.
- Dinlendirme: Şekil verdiğiniz köfteleri en az 30 dakika buzdolabında dinlendirin 15. Bu, köftenin pişerken dağılmasını önler ve daha iyi bir doku sağlar.
- Pişirme: Tavayı veya ızgarayı iyice ısıtın 1. Orta ateşte her yüzünü yaklaşık 3-4 dakika pişirin 1. Çok bastırmadan pişirmeye özen gösterin 1.
- Servis: Pişen köftelerin üzerine dilimlenmiş salam, marul, domates, turşu, ketçap ve mayonez ekleyerek servis yapın 45.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: