Buğday ruşeymi, buğdayın embriyosu olup, birçok faydalı özelliğe sahiptir: 1. Sindirim Sistemi: Yüksek lif içeriği sayesinde sindirimi kolaylaştırır ve tok tutar. 2. Kalp-Damar Sağlığı: Doymamış yağ asitleri içerir ve kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. 3. Kan Şekeri: Kan şekerini dengeleyerek ani acıkmaları ve tatlı krizlerini önler. 4. Vitamin ve Mineral Kaynağı: E, A, B1, B6 ve folik asit gibi zengin vitamin ve mineraller içerir. 5. Saç ve Tırnak Sağlığı: Saç dökülmesi şikayetlerini azaltır ve saçların, tırnakların daha güçlü olmasını sağlar. Not: Çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti olanların buğday ruşeymi tüketmeden önce bir uzmana danışmaları gerekmektedir.