En güzel rulo börek yapımı için iki farklı tarif önerisi: 1. Kıymalı Rulo Börek Tarifi: - Malzemeler: 3 yufka, 400 g kıyma, 2 kuru soğan, 1 kırmızı kapya biber, tuz, karabiber, kimyon, 1 yumurta, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 3 yemek kaşığı yoğurt. - Hazırlanışı: 1. Sos için yumurta, sıvı yağ, süt, yoğurt ve tuzu karıştırın. 2. Kıyma, soğan, biber ve baharatları karıştırma kabında harmanlayın. 3. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 1 adet yufkayı serin, kenarda kalan fazla kısımları içeri katlayın ve sosu üzerine gezdirin. 4. İkinci ve üçüncü katları da aynı şekilde tamamlayın. 5. Son yufkanın üzerine hazırladığınız kıymalı karışımı yayın. 6. Böreği, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 7. Piştikten sonra üzerini temiz bir bezle örtün ve 15 dakika kadar bekletin. 8. Böreği rulo haline getirerek servis yapın. 2. Lorlu Rulo Börek Tarifi: - Malzemeler: 3 adet yufka, 250 gr lor ya da az tuzlu beyaz peynir, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı süt, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, çeyrek demet maydanoz, kırmızı pul biber, tuz. - Hazırlanışı: 1. Beyaz peyniri rendeleyin ve maydanozu yıkayıp suyunu alıp ince ince kıyın. 2. Peynir ve maydanozu iyice karıştırıp iç harcı hazırlayın. 3. Sos için yumurta, süt, zeytinyağı ve yoğurdu derin bir kasede iyice çırpın. 4. İlk yufkayı tezgaha serin, fırça yardımıyla hazırladığınız sosu tüm yufkaya sürün. 5. Üzerine hazırladığınız harcın üçte birini serpin. 6. Üç kat üst üste aynı işlemi yapıp tamamlayın. 7. Yufkaları rulo şeklinde sarın. 8. Hazırladığınız ruloyu eşit genişlikte kesin. 9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. 10.