En güzel peynirli börek harcı için aşağıdaki malzemeler ve adımlar kullanılabilir: Malzemeler: - 1 çay bardağı rendelenmiş Çerkez peyniri - 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri - 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir - 4 adet yufka - 0,5 su bardağı bitkisel sıvı yağ - 3 adet yumurta - 250 gram lor peyniri (yağsız, tuzsuz) - 0,5 su bardağı yoğurt (yarım yağlı) - 1 demet maydanoz - 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı: 1. Yufkaları ıslatmak için yağ ve yoğurt karışımını çırpın. 2. Yağlanmış tepsiye bir yufkayı bütün olarak ve kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. 3. İkinci yufkayı ikiye bölün ve karışımın içine batırarak, tepsinin yarısına yerleştirin. 4. Araya peynirli harcı yayın. 5. Üzerine üçüncü yufkayı da ikiye bölüp, ıslatarak yerleştirin. 6. En üstü ise, tepsinin yanlarından sarkan yufka ile kapatın. 7. Kalan karışımın hepsini böreğin üzerine boşaltın. 8. 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin.