Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ristretto'nun daha sert olmasının sebebi, espressoya göre daha az su kullanılarak hazırlanmasıdır 145.
Ristretto, İtalyanca “kısıtlı” anlamına gelen “ristretto” kelimesinden ismini alır 25. Espresso kahvenin daha yoğun ve aromatik bir versiyonu olan ristretto, aynı miktarda kahve kullanılarak daha kısa sürede demlenir 125.
Ristretto'nun sertliğini etkileyen diğer faktörler ise şunlardır:
- Öğütme ayarı 25. Ristretto için kullanılan kahve, espressoya göre biraz daha ince öğütülür 25. Bu, suyun kahve çekirdeklerinden daha kısa sürede özleri çekmesini sağlar 2.
- Demleme süresi 15. Ristretto, espressoya göre yaklaşık 10-15 saniye daha kısa bir demleme süresi uygulanır 5.
- Kafein oranı 2. Kısaltılmış çekim süresi nedeniyle, Ristretto’daki toplam kafein miktarı espressoya göre biraz daha düşük olabilir 2.
Ristretto'nun sertliği, kişisel zevklere göre değişebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: