Revani tatlısı fırın tepsisinde pişirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz: 1. Malzemeler: 3 adet yumurta, 1 çay bardağı irmik, 1 çay bardağı un, 1 çay bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 tutam tuz, 2 çorba kaşığı un, yarım çorba kaşığı tereyağı. 2. Şerbet için: 1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker. 3. Yapılışı: a. Yumurtaların, şekerin ve 1 tutam tuzun bulunduğu kabı çırpma kabına alın ve yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpın. b. Un, irmik, vanilyayı kabaran yumurtaların içine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. c. Son olarak kabartma tozunu ekleyin ve 1-2 kez daha karıştırın. d. 18-20 cm çapında yuvarlak bir borcam veya tepsiyi yağlayın ve unu üzerine serpin. e. Tepsinin her yanı unlanınca ters çevirin ve fazla unu dökün. f. Hazırladığınız revani karışımını yağladığınız tepsiye yayın. g. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. 4. Revani pişerken şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın, harlı ateşte şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. 5. Revaniyi fırından almadan önce bir kürdan batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol edin.