Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Renkli dondurmanın neden yapıldığına dair iki farklı açıklama bulunmaktadır:
- Jelibon veya meyve ile yapılan renkli dondurma: Bu tür dondurmalar, jelibon veya mevsim meyveleri kullanılarak hazırlanır 1. Bardağa jelibon veya meyve konulduktan sonra, bardağın yarısına kadar gazoz eklenir ve karışım buzdolabında dondurulur 1.
- Yumurta, süt ve krem şanti ile yapılan renkli dondurma: Bu dondurmada, yumurta ve toz şeker mikserle çırpıldıktan sonra süt ve krem şanti eklenir 2. Karışımdan bir miktar ayrılıp içine doğranmış meyveler eklenir ve kalıplarda dondurulur 2.
Renkli dondurmanın yapılma amacı, genellikle farklı ve eğlenceli bir sunum elde etmektir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: