• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Rafadan yumurtanın beyazı neden sulu olur?

    • Gıda
    • PişirmeTeknikleri
    • Yumurta

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A close-up of a Turkish breakfast table with a perfectly cooked soft-boiled egg in a small ceramic cup, its runny white spilling slightly onto a rustic wooden plate alongside fresh bread and olives, steam rising gently from the egg.
    Rafadan yumurtanın beyazının sulu olmasının nedeni, yumurtanın su kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika arasında pişirilmesidir 135.
    Rafadan yumurta, beyazı hafif pişmiş, sarısı ise tamamen akışkan kalan kıvamıyla tanımlanır 4.
    Yumurtanın beyazının sulu olmaması için, su kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirilmesi önerilir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. haslama.gen.tr
        1
      2. aksam.com.tr
        2
      3. dayibilir.com
        3
      4. sabah.com.tr
        4
      5. tr.wikipedia.org
        5
    • Sarısı sıvı kalan yumurta nasıl yapılır?

    • Yumurta pişirme yöntemleri nelerdir?

    • Rafadan yumurta nasıl pişirilir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Rafadan yumurtanın püf noktası nedir?

    Rafadan yumurta yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları: Yumurtanın tazeliği: Taze yumurta kullanmak, daha lezzetli ve sağlıklı bir sonuç elde etmeye yardımcı olur. Oda sıcaklığına getirme: Yumurtaları kaynar suya koymadan önce oda sıcaklığına getirmek, çatlamayı önler. Yavaşça kaynayan su: Yavaşça kaynayan su, yumurtanın beyazının pişmesini ve sarısının akışkan kalmasını sağlar. Delik açma: Yumurtanın geniş kısmındaki hava boşluğuna küçük bir delik açmak, kabuk ve yumurta beyazının ayrılmasını kolaylaştırır. Şoklama: Pişirme sonrası yumurtaları hemen soğuk suya almak, pişme sürecini durdurur ve istenen kıvamın korunmasını sağlar.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • Pişirme
    • Yumurta
    5 kaynak

    Rafadan yumurta ne anlama gelir?

    Rafadan yumurta, yumurtanın kabuğu kırılmadan kaynar suyun içinde az pişirilmesi anlamına gelir.
    • Yemek
    • PişirmeYöntemleri
    • Yumurta
    5 kaynak

    Rafadan yumurtanın beyazının piştiğini nasıl anlarız?

    Rafadan yumurtanın beyazı, su kaynadıktan sonra 3 dakika pişirildiğinde tam olarak pişer.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Pişirme
    5 kaynak

    Rafadan yumurta mı daha sağlıklı sert yumurta mı?

    Rafadan yumurta, sert yumurtaya göre daha sağlıklı kabul edilir. Rafadan yumurtada, beyazı tamamen pişerken sarısı hafifçe pişmiş kalır ve bu sayede yumurtadaki besin değerleri büyük ölçüde korunur. Sert yumurtada ise beyazı ve sarısı tamamen katılaşır, bu da pişirme süresinin uzun olması nedeniyle bazı vitamin, mineral ve besin değerlerinin kaybolmasına yol açabilir.
    • Sağlık
    • Beslenme
    • Yumurta
    5 kaynak

    Yumurta beyazı neden şeffaflaşır?

    Yumurta beyazı, pişirme işlemi sırasında şeffaflığını kaybeder ve beyazlaşır. Bunun nedeni, yumurta beyazındaki proteinlerin pişirme sırasında yapısal değişimlere uğramasıdır.
    • Gıda
    • Kimya
    • Pişirme
    • Protein
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"g48y0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Frafadan-yumurtanin-beyazi-neden-sulu-olur-3639921102%3Flr%3D213%26ncrnd%3D49316","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"1582512841757149911","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1757149919538075-7821017054229033905-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-183-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"g48yw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"g48y1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"g48yw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"g48y2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Rafadan yumurtanın beyazının sulu olmasının nedeni, **yumurtanın su kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika arasında pişirilmesi**dir [```1```](https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/haslanms-yumurta-nasl-sulu-olur)[```3```](https://www.altasyumurta.com/yumurtayi-kac-dakika-haslarsak-hangi-kivamda-olur)[```5```](https://gracebrands.com/blog/yumurta-haslama-sureleri-her-zevke-uygun-pisirme-ipuclari/). \n\nRafadan yumurta, beyazı hafif pişmiş, sarısı ise tamamen akışkan kalan kıvamıyla tanımlanır [```4```](https://blog.porland.com/yumurta-nasil-haslanir-pisirme-rehberi). \n\nYumurtanın beyazının sulu olmaması için, su kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirilmesi önerilir [```1```](https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/haslanms-yumurta-nasl-sulu-olur)[```3```](https://www.altasyumurta.com/yumurtayi-kac-dakika-haslarsak-hangi-kivamda-olur).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.haslama.gen.tr/rafadan-yumurta-nasil-haslanir-puf-noktalari-nelerdir.html","title":"Rafadan Yumurta Nasıl Haşlanır, Püf Noktaları Nelerdir?","shownUrl":"https://www.haslama.gen.tr/rafadan-yumurta-nasil-haslanir-puf-noktalari-nelerdir.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/rafadan-yumurta-nasil-yapilir/haber-1004860","title":"Akşam: Rafadan Yumurta Nasıl Yapılır?","shownUrl":"https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/rafadan-yumurta-nasil-yapilir/haber-1004860","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.dayibilir.com/soru/428005/yumurtanin-beyazi-neden-su-gibi-olur","title":"Yumurtanın Beyazı Neden Su Gibi Olur?-428005...","shownUrl":"https://www.dayibilir.com/soru/428005/yumurtanin-beyazi-neden-su-gibi-olur","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.sabah.com.tr/roza/mutfak-sirlari/rafadan-yumurta-kac-dakikada-olur-az-pismis-rafadan-yumurta-kac-dakika-kaynatilir-rs1","title":"Sabah: Rafadan Yumurta Kaç Dakikada Olur? Az Pişmiş...","shownUrl":"https://www.sabah.com.tr/roza/mutfak-sirlari/rafadan-yumurta-kac-dakikada-olur-az-pismis-rafadan-yumurta-kac-dakika-kaynatilir-rs1","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Rafadan_yumurta","title":"Rafadan Yumurta - Vikipedi","shownUrl":"https://tr.wikipedia.org/wiki/Rafadan_yumurta","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Rafadan yumurtanın beyazı neden sulu olur?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeteknikleri","text":"PişirmeTeknikleri"},{"href":"/yacevap/t/yumurta","text":"Yumurta"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Sarısı sıvı kalan yumurta nasıl yapılır?","url":"/search?text=Sar%C4%B1s%C4%B1+s%C4%B1v%C4%B1+kalan+yumurta+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Yumurta pişirme yöntemleri nelerdir?","url":"/search?text=Yumurta+pi%C5%9Firme+y%C3%B6ntemleri&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Rafadan yumurta nasıl pişirilir?","url":"/search?text=Rafadan+yumurta+nas%C4%B1l+pi%C5%9Firilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Rafadan+yumurtan%C4%B1n+beyaz%C4%B1+neden+sulu+olur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A close-up of a Turkish breakfast table with a perfectly cooked soft-boiled egg in a small ceramic cup, its runny white spilling slightly onto a rustic wooden plate alongside fresh bread and olives, steam rising gently from the egg.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-9m2DQo5tGp8GE3KViAsS/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"1582512841757149911","reqid":"1757149919538075-7821017054229033905-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-183-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1757149919538075-7821017054229033905-balancer-l7leveler-kubr-yp-sas-183-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"g48yw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"g48y3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.takvim.com.tr/yasam/2024/11/01/rafadan-yumurta-pisirmenin-en-ideal-yontemleri-ve-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://ceotudent.com/rafadan-yumurta-nasil-pisirilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.karaca.com/blog/yumurta-haslama-sureleri-her-zevke-uygun-pisirme-ipuclari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/yumurta-nasil-haslanir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://muhammedfurkanakdogan.com.tr/rafadan-yumurta-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"header":"Rafadan yumurtanın püf noktası nedir?","teaser":"Rafadan yumurta yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları: Yumurtanın tazeliği: Taze yumurta kullanmak, daha lezzetli ve sağlıklı bir sonuç elde etmeye yardımcı olur. Oda sıcaklığına getirme: Yumurtaları kaynar suya koymadan önce oda sıcaklığına getirmek, çatlamayı önler. Yavaşça kaynayan su: Yavaşça kaynayan su, yumurtanın beyazının pişmesini ve sarısının akışkan kalmasını sağlar. Delik açma: Yumurtanın geniş kısmındaki hava boşluğuna küçük bir delik açmak, kabuk ve yumurta beyazının ayrılmasını kolaylaştırır. Şoklama: Pişirme sonrası yumurtaları hemen soğuk suya almak, pişme sürecini durdurur ve istenen kıvamın korunmasını sağlar.","href":"/yacevap/c/yemek/q/rafadan-yumurtanin-puf-noktasi-nedir-4031458799","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/yumurta","text":"Yumurta"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://terim.ahmetcadirci.com/gida/rafadan-yumurta.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Rafadan_yumurta?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://motorkulubu.com/threads/rafadan-yumurta-ne-anlama-geliyor.57372/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://forumsitesi.com.tr/konular/rafadan-ne-anlami.848199/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/egitim/sozluk/rafadan-ne-demek-tdk-sozluk-anlami-nedir-rafadan-pisirme-nasil-olur-6778666?size=16&stub=1"],"header":"Rafadan yumurta ne anlama gelir?","teaser":"Rafadan yumurta, yumurtanın kabuğu kırılmadan kaynar suyun içinde az pişirilmesi anlamına gelir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/rafadan-yumurta-ne-anlama-gelir-1821191731","tags":[{"href":"/yacevap/t/yemek","text":"Yemek"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"PişirmeYöntemleri"},{"href":"/yacevap/t/yumurta","text":"Yumurta"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.altasyumurta.com/yumurtayi-kac-dakika-haslarsak-hangi-kivamda-olur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nasilyapilir360.com.tr/en-iyi-rafadan-yumurta-nasil-yapilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.cumhuriyet.com.tr/gurme/yumurtanin-taze-olup-olmadigini-nasil-anlarsiniz-2012251?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/314437/rafadan-yumurtanin-pistigini-nasil-anlariz?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gazianteptime.com.tr/haber/19101706/yumurtanin-pistigini-nasil-anlariz?size=16&stub=1"],"header":"Rafadan yumurtanın beyazının piştiğini nasıl anlarız?","teaser":"Rafadan yumurtanın beyazı, su kaynadıktan sonra 3 dakika pişirildiğinde tam olarak pişer.","href":"/yacevap/c/yemek/q/rafadan-yumurtanin-beyazinin-pistigini-nasil-anlariz-3120660163","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.100yilhaber.com/yumurtanin-saglik-faydalari-dogru-pisirme-yontemi-ile-maksimum-verim/16786/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/aile/az-pismis-yumurta-yemek-neden-riskli-ozellikle-sarisina-dikkat-olume-kadar-giden-ciddi-sonuclar-dogurabilir-42702910?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://haberglobal.com.tr/yasam/yumurtayi-boyle-sevenlere-uyari-geldi-rafadan-ve-kayisi-yumurta-yemek-keyifli-ama-saglikli-mi-386132?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://halktv.com.tr/yasam/yumurtayi-en-saglikli-sekilde-tuketmek-icin-onu-nasil-pisirmeliyiz-biliyor-muyuz-710382h?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.porland.com/yumurta-nasil-haslanir-pisirme-rehberi?size=16&stub=1"],"header":"Rafadan yumurta mı daha sağlıklı sert yumurta mı?","teaser":"Rafadan yumurta, sert yumurtaya göre daha sağlıklı kabul edilir. Rafadan yumurtada, beyazı tamamen pişerken sarısı hafifçe pişmiş kalır ve bu sayede yumurtadaki besin değerleri büyük ölçüde korunur. Sert yumurtada ise beyazı ve sarısı tamamen katılaşır, bu da pişirme süresinin uzun olması nedeniyle bazı vitamin, mineral ve besin değerlerinin kaybolmasına yol açabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/rafadan-yumurta-mi-daha-saglikli-sert-yumurta-mi-4033289549","tags":[{"href":"/yacevap/t/saglik","text":"Sağlık"},{"href":"/yacevap/t/beslenme","text":"Beslenme"},{"href":"/yacevap/t/yumurta","text":"Yumurta"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lokmanbas.net/merak-edilenler/yumurtanin-seffaf-kismi-neden-haslaninca-ve-pisince-beyazlasir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nedeninedir.com/yumurta-pisirilirken-neden-beyazlasir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/yumurta-beyazi-nasil-cirpilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/yumurta-beyazi-nasil-cirpilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/yumurta-pisince-neden-beyaz-olur?size=16&stub=1"],"header":"Yumurta beyazı neden şeffaflaşır?","teaser":"Yumurta beyazı, pişirme işlemi sırasında şeffaflığını kaybeder ve beyazlaşır. Bunun nedeni, yumurta beyazındaki proteinlerin pişirme sırasında yapısal değişimlere uğramasıdır.","href":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim/q/yumurta-beyazi-neden-seffaflasir-1412417381","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"Kimya"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/protein","text":"Protein"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"g48yw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"g48y4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"g48yw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"g48y5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"g48yw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}