• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Bilim ve Eğitim ›

    Yumurta beyazı neden şeffaflaşır?

    • #Gıda
    • #Kimya
    • #Pişirme
    • #Protein

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yumurta beyazı, pişirme işlemi sırasında şeffaflığını kaybeder ve beyazlaşır çünkü bu süreçte proteinlerin yapısı değişir 15.
    Pişirme başladığında, yumurta beyazındaki proteinlerin içindeki aminoasitler ayrılır ve daha sonra yeniden bir araya gelir 1. Bu sırada aminoasitler birbirlerine daha sıkı bağlanır ve su moleküllerini hapseder, bu da beyaz ve katı bir görünüm sağlar 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. lokmanbas.net
        1
      2. nedeninedir.com
        2
      3. yemek.com
        3
      4. lezzet.com.tr
        4
      5. ustayemektarifleri.com
        5
    • Yumurta beyazındaki proteinler nasıl çalışır?

    • Yumurta beyazı neden şeffaflaşır?

    • Proteinlerin yapısı nasıl değişir?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Rafadan yumurtanın beyazı neden sulu olur?

    Rafadan yumurtanın beyazı sulu olur çünkü bu, yumurtanın doğru pişirme yöntemiyle ilgilidir.
    • #Gıda
    • #PişirmeTeknikleri
    • #Yumurta
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"c0o90":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fbilim-ve-egitim%2Fq%2Fyumurta-beyazi-neden-seffaflasir-1412417381%3Flr%3D213%26ncrnd%3D59674","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"7680271091755358177","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1755358281520804-11552982396207224750-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-235-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c0o9w01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"c0o91":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"science-and-education","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c0o9w02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"c0o92":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Yumurta beyazı, **pişirme işlemi sırasında şeffaflığını kaybeder ve beyazlaşır** çünkü bu süreçte proteinlerin yapısı değişir [```1```](https://www.lokmanbas.net/merak-edilenler/yumurtanin-seffaf-kismi-neden-haslaninca-ve-pisince-beyazlasir)[```5```](https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/yumurta-pisince-neden-beyaz-olur).\n\nPişirme başladığında, yumurta beyazındaki proteinlerin içindeki aminoasitler ayrılır ve daha sonra yeniden bir araya gelir [```1```](https://www.lokmanbas.net/merak-edilenler/yumurtanin-seffaf-kismi-neden-haslaninca-ve-pisince-beyazlasir). Bu sırada aminoasitler birbirlerine daha sıkı bağlanır ve su moleküllerini hapseder, bu da beyaz ve katı bir görünüm sağlar [```1```](https://www.lokmanbas.net/merak-edilenler/yumurtanin-seffaf-kismi-neden-haslaninca-ve-pisince-beyazlasir)[```3```](https://yemek.com/yumurta-beyazi-nasil-cirpilir/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.lokmanbas.net/merak-edilenler/yumurtanin-seffaf-kismi-neden-haslaninca-ve-pisince-beyazlasir","title":"Yumurtanın Şeffaf Kısmı Neden Haşlanınca ve Pişince...","shownUrl":"https://www.lokmanbas.net/merak-edilenler/yumurtanin-seffaf-kismi-neden-haslaninca-ve-pisince-beyazlasir"},{"sourceId":2,"url":"https://nedeninedir.com/yumurta-pisirilirken-neden-beyazlasir","title":"Yumurta Pişirilirken Neden Beyazlaşır? | Nedeni Nedir?","shownUrl":"https://nedeninedir.com/yumurta-pisirilirken-neden-beyazlasir"},{"sourceId":3,"url":"https://yemek.com/yumurta-beyazi-nasil-cirpilir/","title":"Yumurta Beyazı Nasıl Çırpılır? - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/yumurta-beyazi-nasil-cirpilir/"},{"sourceId":4,"url":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/yumurta-beyazi-nasil-cirpilir","title":"Yumurta Beyazı Nasıl Çırpılır?","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/yumurta-beyazi-nasil-cirpilir"},{"sourceId":5,"url":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/yumurta-pisince-neden-beyaz-olur","title":"Yumurta Pişince Neden Beyaz Olur?","shownUrl":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/yumurta-pisince-neden-beyaz-olur"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Yumurta beyazı neden şeffaflaşır?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","categoryTitle":"Bilim ve Eğitim","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"#Kimya"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"#Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/protein","text":"#Protein"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Yumurta beyazındaki proteinler nasıl çalışır?","url":"/search?text=Yumurta+beyaz%C4%B1ndaki+proteinlerin+%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fma+prensibi&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Yumurta beyazı neden şeffaflaşır?","url":"/search?text=Yumurta+beyaz%C4%B1+neden+%C5%9Feffafla%C5%9F%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Proteinlerin yapısı nasıl değişir?","url":"/search?text=Yumurta+beyaz%C4%B1ndaki+proteinlerin+yap%C4%B1s%C4%B1+pi%C5%9Firme+s%C4%B1ras%C4%B1nda+nas%C4%B1l+de%C4%9Fi%C5%9Fir%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Yumurta+beyaz%C4%B1+neden+%C5%9Feffafla%C5%9F%C4%B1r%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"7680271091755358177","reqid":"1755358281520804-11552982396207224750-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-235-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1755358281520804-11552982396207224750-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-235-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c0o9w03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"c0o93":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.haslama.gen.tr/rafadan-yumurta-nasil-haslanir-puf-noktalari-nelerdir.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/rafadan-yumurta-nasil-yapilir/haber-1004860?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dayibilir.com/soru/428005/yumurtanin-beyazi-neden-su-gibi-olur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/roza/mutfak-sirlari/rafadan-yumurta-kac-dakikada-olur-az-pismis-rafadan-yumurta-kac-dakika-kaynatilir-rs1?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wikipedia.org/wiki/Rafadan_yumurta?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/rafadan-yumurtanin-beyazi-neden-sulu-olur-3639921102","header":"Rafadan yumurtanın beyazı neden sulu olur?","teaser":"Rafadan yumurtanın beyazı sulu olur çünkü bu, yumurtanın doğru pişirme yöntemiyle ilgilidir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeteknikleri","text":"#PişirmeTeknikleri"},{"href":"/yacevap/t/yumurta","text":"#Yumurta"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c0o9w04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"c0o94":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c0o9w05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"c0o95":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"c0o9w06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}