Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Raf ömrü en uzun olan ürünlerden bazıları şunlardır:
- Bal 125. İyi paketlenerek dayanıklı bir kapta saklanan bal, lezzetini birkaç yıl hatta onlarca yıl koruyabilir 4.
- Tuz 135. Tuz, nemden uzak tutulduğu sürece teorik olarak sonsuz raf ömrüne sahiptir 5.
- Kuru baklagiller 25. Kuru fasulye, mercimek, nohut gibi kuru baklagiller doğru koşullarda 20-30 yıl kadar bozulmadan kalabilir 5.
- Şeker 125. Beyaz şeker, doğru saklandığında süresiz dayanabilir 5.
- Konserve gıdalar 15. Açılmadıkları sürece oda sıcaklığında bile yıllarca tazeliğini koruyabilirler 5.
Raf ömrü, ürünün saklama koşullarına ve türüne göre değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: