Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tavuklu quesadilla tarifi:
Malzemeler:
- 1 adet tavuk bonfile 2;
- 2 adet tortilla ekmeği 2;
- 1 adet büyük boy soğan 2;
- 1 adet kırmızı biber 2;
- 1 adet yeşil biber 2;
- 1/2 küçük kutu mısır 2;
- 1 tatlı kaşığı cajun baharatı 2;
- 10-15 dilim jalapeno biberi (isteğe bağlı) 2;
- 4 dilim cheddar peyniri 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) 2;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 2.
Hazırlanışı:
- Tavuk bonfileyi küçük küpler halinde doğrayın 2.
- Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ alın, tavukları ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin 2.
- Rengi dönünce kajun baharatı ve tuzu ekleyin, tavuklar pişince ocaktan alın 2.
- Aynı tavada kalan 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile doğranmış soğan ve biberleri soteleyin, hafif yumuşayınca mısırı ekleyin 2.
- 1-2 dakika daha kavurup altını kapatın 2.
- Sebzeli karışımı ve tavukları birleştirin, üzerine doğranmış veya rendelenmiş cheddar peynirini ekleyip karıştırın 2.
- Tortilla ekmeğini tavaya koyun, yarısına iç harçtan yayın, cheddar peyniri koyun, diğer yarısını üstüne kapatın (yarım ay şeklinde olacak) 2.
- Altı kızarınca dikkatlice çevirin ve diğer yüzünü de kızartın 2.
- Ilıkken üçgen dilimler halinde kesip servis edin 2.
Püf noktası: Yüksek ateşte mühürlemeyi unutmayın, bu sayede tavuklar sulu sulu kalacaktır 2.
Servis önerisi: Yanında guacamole ve salsa sosla servis edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: