Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Puf böreğinin püf noktaları şunlardır:
- Hamurun dinlenmesi: Hamurun en az 30-45 dakika dinlenmesi, hamurların daha iyi kabarmasını sağlar 124.
- Hamur kenarlarının kapatılması: Böreklerin kenarlarını dikkatlice kapatmak, kızartma sırasında iç harcın dışarı taşmasını önler 124.
- İç harcın miktarı: Hamuru fazla doldurmamak, böreğin yırtılmasını ve iç harcın dışarı çıkmasını engeller 3.
- Kızartma öncesi dinlenme: Kızartma öncesinde böreklerin üzerini örtüp 15 dakika daha bekletmek, böreklerin daha iyi pişmesini sağlar 3.
- Kızartma yağı: Yağın tam kızgın olması ve kızaran böreklerin kağıt havlu üzerine alınması, yağ çekmesini azaltır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: