Buradasın
Pudingin kıvamı nasıl ayarlanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pudingin kıvamını ayarlamak için dikkat edilmesi gereken iki önemli faktör vardır: nişasta miktarı ve pişirme süresi 13.
Nişasta miktarı: Genellikle 1 litre süt için 3-4 yemek kaşığı nişasta yeterlidir 1. Daha yoğun bir kıvam için bu miktarı artırabilirsiniz 3.
Pişirme süresi: Pudingi en az 10-15 dakika boyunca sürekli karıştırarak pişirmek gerekir 1. Bu süre zarfında puding kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha pişirmek, nişastanın tam olarak aktive olmasını sağlar 1.
Ayrıca, pudingin kıvamını kontrol etmek için ara ara kıvam kontrolü yapmak da faydalı olacaktır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: