Buradasın
Prebiyotik en çok hangi besinlerde bulunur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Prebiyotikler en çok aşağıdaki besinlerde bulunur:
- Sebzeler: Yer elması, pırasa, enginar, bamya, kereviz, soğan, sarımsak, domates, hindiba, kuşkonmaz, hardal bitkisi 12.
- Kurubaklagiller: Fasulye, nohut, mercimek, bezelye 1.
- Tam tahıllar: Tam buğday, kara buğday, yulaf, arpa, kepekli pirinç 12.
- Yağlı tohumlar: Ceviz, fındık, badem, ketentohumu 1.
- Meyveler: Muz, zeytin, çilek, üzüm, elma 12.
Ayrıca, pektin, guar zamkı ve karaçam arabinogalaktanı gibi özel prebiyotik türleri de vardır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: