Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Poşe yumurta yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Tencereye üç parmak kadar su doldurun ve kaynamaya bırakın 1.
- Suyun ısısı yaklaşık 80-85 derece olmalı, kaynama noktasına gelmemesi gerekiyor 1.
- Su kaynama noktasına yaklaştığında altını kısın 1.
- Yumurtayı şeklini bozmadan küçük bir kaseye kırın 13.
- Tenceredeki suyu bir kaşık yardımıyla dairesel hareketlerle dikkatlice döndürün 1.
- Girdabın ortasına çok dikkatli bir şekilde kasedeki yumurtayı bırakın 13.
- Yumurta akı katılaşıp sarısı yoğunlaşınca, yaklaşık 3-5 dakika içinde poşe yumurta hazır olacaktır 13.
- Delikli bir kaşıkla yumurtayı sudan alın ve süzdükten sonra hemen servis edin 1.
Poşe yumurta, kahvaltı sofralarında, salatalarda veya sandviçlerde kullanılabilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: