Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portekiz'de en çok tüketilen yemekler arasında şunlar öne çıkmaktadır:
- Sardalya: Izgarada pişirilmiş sardalya, genellikle haşlanmış patates ve közlenmiş yeşilbiber ile servis edilir 23.
- Morina Balığı: Çeşitli şekillerde pişirilen morina balığı, Portekiz mutfağının vazgeçilmezlerindendir 34.
- Francesinha: Ekmek dilimleri, jambon, sosis, bonfile ve bol peynirle yapılan bir sandviçtir 24.
- Caldo Verde: Soğan, sarımsak, patates, lahana veya chorizo dilimlerinden yapılan geleneksel bir çorbadır 23.
- Pastel de Nata: Milföy hamuruna benzer bir hamurla yapılan, muhallebi dolgulu bir tatlıdır 15.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: