Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakalın kabuğunu kolayca soymak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Enine ikiye kesme: Portakalın yalnızca kabuğunu, enine olmak üzere, tam ortasından kesin 2. Ardından çay kaşığı yardımıyla ikiye kestiğiniz kabuğu portakaldan ayırın 2.
- Dilimleme: Keskin bir bıçak kullanarak portakalı yatay olarak kesin 4. Kesilen dilimleri tek tek kabuklarından ayırarak soyabilirsiniz 4.
- Bıçakla soyma: Portakalın iki ucunu kesip düz bir yüzey oluşturun 4. Sabitlediğiniz portakalı bıçak yardımıyla yukarıdan aşağıya doğru yavaşça soyun 4. Beyaz kısmı dışında meyve kısmını korumaya özen gösterin 4.
Ayrıca, portakalın kabuğunu soymadan önce birkaç dakika kaynar suya batırmak, kabuğun acı tadını azaltabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: