Buradasın
Portakaldan halka tatlısı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Portakallı halka tatlısı yapımı için gerekli malzemeler:
- 1 çay bardağı süt 1;
- 1 çay bardağı toz şeker 1;
- 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1;
- 1 yumurta 1;
- 1 paket vanilya 1;
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 1;
- 1 paket kabartma tozu 1;
- Kızartmak için ayçiçeği yağı 1;
- Üzeri için 80 gr beyaz çikolata 1.
Yapılışı:
- Yumurta, ayçiçeği yağı, süt, rendelenmiş portakal kabuğu, vanilya ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırın 1.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 1.
- Hamuru unlanmış tezgahta 1,5 parmak kalınlığında açın 1.
- Yuvarlak kurabiye kalıbı ile yuvarlaklar kesin 1. Ortalarını daha küçük bir kalıpla keserek simit şekli verin 1.
- Ayçiçeği yağını tavada ısıtın 1. Halkaları yağa atıp kısık ateşte önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin 1.
- Kağıt havlu üzerine dizin 1.
- Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun 1. Halkaların üzerine gelişigüzel çizgiler oluşturun 1.
- Servis yapın 1.
Alternatif bir tarif için bizimmutfakdan.wordpress.com sitesini ziyaret edebilirsiniz 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: